Natuurpunt De Bron is actief in 16 gemeenten tussen IJzer en Leie: Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik ,Zonnebeke, De Panne, Nieuwpoort, Koksijde en Veurne. Onze werking loopt dus van de Leie tot de Noordzee.

Een team van gedreven vrijwilligers maakt in onze regio werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Het secretariaat is gevestigd in het bezoekerscentrum De Blankaart dat paalt aan het natuurgebied De Blankaart. Het bezoekerscentrum is toegankelijk tijdens de weekdagen van 09u00-16u00 (in het weekend gesloten).

Secretariaat Natuurpunt De Bron (BC De Blankaart)
Iepersteenweg 56 - 8600 Woumen-Diksmuide
Telefoon: 051/54 52 44

Contact: info@debron.be

www.debron.be   Kasteel De Blankaart

Deelverenigingen

Acht natuur- en milieuverenigingen zijn aangesloten bij Natuurpunt De Bron.

Natuurpunt http://www.natuurpunt.be/ is de grootste natuurvereniging in Vlaanderen en de motor van Natuurpunt De Bron. In onze vereniging zijn vijf lokale afdelingen actief: Natuurpunt Westland, Natuurpunt Poperinge-Vleteren, Natuurpunt Wervik, Natuurpunt Westkust en Natuurpunt IJzervallei.

Velt http://www.velt.be/ is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en heeft twee binnen onze koepel twee lokale afdelingen: Velt Westland en VELT IJzervallei.

JNM http://www.jnm.be/ staat voor Jeugdbond voor Natuur en Milieu en heeft één lokale afdeling in onze regio.

De Stichting Marguerite Yourcenar tot slot ijvert eveneens voor het behoud van fauna en flora en van het eigen landschap van het Vlaamse heuvelland aan weerskanten van de grens.

Ons regionaal tijdschrift

Vlotte en scherpe artikels gecombineerd met schitterende foto’s, informatie en duiding over natuur, milieu, klimaat en energie, trage wegen, ruimtelijke ordening, verenigingsnieuws, een uitgebreide natuur.kalender en uitgelichte activiteiten die het bruisend verenigingsleven weerspiegelen en garant staan voor uren natuurplezier.

Het tijdschrift ‘De Bron’ is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een kwaliteitsmagazine met 48 kleurenpagina’s en wordt vier keer per jaar verstuurd naar al wie lid is van een aangesloten vereniging van Natuurpunt de Bron en naar de beleidsmakers uit onze regio.

Natuurpuntleden van buiten de regio kunnen zich bij het secretariaat inschrijven voor een bijkomend abonnement. Een extra abonnement kost 20,00 euro en bekom je door overschrijving op IBAN BE77 0682 1226 6642 (BIC GKCCBEBB) van Natuurpunt De Bron vzw, Iepersteenweg 56, 8600 Woumen met vermelding “abonnement De Bron”.

Adverteren in ons tijdschrift ‘De Bron’? Via ‘De Bron’ vinden tal van adverteerders hun weg naar ruim 4.000 gezinnen met een uitgesproken interesse voor natuur en milieu. Onze adverteerders geven hen een duidelijk signaal dat ook zij de natuur in onze regio een warm hart toe dragen en dit ook wensen uit te dragen. Wil je ook de inspanningen van je bedrijf in de verf zetten? Neem contact op met ons secretariaat voor meer informatie over adverteren in ‘De Bron’.

Facebook

Social media is ons niet vreemd. Reeds geruime tijd zijn we aanwezig met een "groene" pagina op facebook. We voelen er ons thuis als een kikker in de poel.

Leuke natuurweetjes, aankondigingen van natuurexcursies, foto's van onze activiteiten, last minute-nieuws, een kijk achter de schermen, hier kom je alles te weten over het reilen en zeilen van Natuurpunt De Bron.

Bezoek onze Facebookpagina

 

TOP