Natuurpunt De Wielewaal is actief in Berlaar, Lier + Koningshooikt, Nijlen, Broechem en Emblem, en Zandhoven met Massenhoven,Pulderbos, Pulle en Viersel Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

dsc00515.jpg

Winter in Kleine Netevallei
© Hugo Van Aert

Help de natuur

Op verschillende manieren kan je onze werking voor meer en betere natuur ondersteunen:

 

* wordt vrijwilliger en zet je mee in op één van onze activiteiten

* zet je in door mee beheerwerken uit te voeren in onze natuurgebieden

* neem deel aan één van onze vele fondsenwerving acties

* help ons met giften en legaten

Molenbeek in Viersels Gebroekt

Vereniging

Het werkingsgebied van Natuurpunt afdeling De Wielewaal omvat de volgende gemeenten: Lier met Koningshooikt, Nijlen met Kessel en Bevel, Berlaar, Zandhoven met Massenhoven, Viersel, Pulle en Pulderbos, Broechem en Emblem (deelgemeenten van Ranst).

In de gemeente Zandhoven wordt de werking verzorgd door Natuurpunt Kern Zandhoven, een separate werkgroep.

De activiteiten van onze afdeling steunen op drie grote pijlers:

  • Studie en educatie: organisatie van uitstappen, info-avonden en cursussen. De excursies bieden aan de deelnemers de mogelijkheid om een bepaald natuurgebied beter te leren kennen en om uitleg te krijgen over fauna en flora. Cursussen zijn vooral bedoeld voor die leden ( en ook niet-leden) die zich willen verdiepen in bepaalde aspecten van de natuur. De studie-activiteiten worden ingericht door de verschillende werkgroepen zoals vogelwerkgroep en plantenwerkgroep.
  • Natuurbeheer:  Om de natuur te beschermen worden gronden aangekocht die beheerd worden door de verschillende beheerteams.
  • Beleid: Natuurpunt afdeling De Wielewaal verdedigt de visie van Natuurpunt in officiële gemeentelijke instanties zoals Mina-raad, Gecoro en vertegenwoordigt de afdeling in regionale en nationale werkgroepen.
TOP