Regionale Denderstreek

Natuurpunt Denderstreek

Natuurpunt Dendersteek VZW is de regionale VZW die de krachten van de Natuurpunt-afdelingen langsheen de Dender bundelt.

Natuurpuntafdelingen Aalst, Affligem-Liedekerke, Boven-Dender, Denderleeuw, Erpe-Mere, Groot-Haaltert, Herzele, Lede en Ninove verzamelen zich in één slagkrachtige VZW.

De lokale afdelingen hebben elk hun eigenheid en competenties en dat houden we zo. Door samen te werken vergroten we echter onze lokale slagkracht en delen we vlotter ervaring en competenties. Op die manier kunnen we grotere projecten aan, kunnen we de organisatie van natuurstudies, natuurcursussen en natuurbeheer beter op elkaar afstemmen, kunnen we met één stem spreken voor onze geliefde denderregio, krijgen we sneller gehoor bij de autoriteiten, ...

We bieden ook een platform aan de werk- en studiegroepen die actief zijn in onze regio. Met hen zullen we samenwerken met als doel de kennis van de natuur in de Denderstreek nog actiever te bestuderen en te verspreiden.

Kortom vormt onze VZW een ambitieus project om de natuur in de Denderstreek daadkrachtig te beschermen en actief te versterken.

Eén team met één doel.Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP