Natuurbeheer

In 2022 zal er in onze natuurgebieden flink gemaaid, geveegd, gesnoeid en geplant worden om de biodiversiteit te behouden en verder te ontwikkelen. We doen hiervoor beroep op een 20-tal vrijwilligers en scholieren.  Die toverden vorig jaar weer 500 zeldzame orchideeën tevoorschijn in Ter Pede. Natuurbeheer werkt! Wil je ook iets concreets doen voor de Dilbeekse natuur, met gelijkgezinden, sluit je dan aan bij ons natuurbeheerteam. Een mailtje naar npdilbeek@gmail.com volstaat. We nemen je dan op in onze mailinglist.

Noteer volgende natuurbeheerdata alvast in je agenda.

Binnenkort verschijnen de data voor 2023

Op zaterdagen werken we telkens van 10 uur tot 12 uur 30, en van 14 uur tot 16 uur 30. Je kiest zelf of je een hele dag of maar een dagdeel meewerkt. ’s Middags voorzien we telkens een lekkere broodmaaltijd.  Op donderdagen beginnen we om 18 uur en gaan we door tot het donker wordt.

Niet te vergeten: aangepaste kledij en schoeisel, bestand tegen drassigheid. Wij bezorgen je handschoenen, het nodige gereedschap en op tijd en stond de nodige dorstlessers.

Afspraakplaatsen:

Ter Pede: clublokaal, bereikbaar via de losweg rechtover Roomstraat nr. 182, Itterbeek
Kattebroekbos en Thaborberg: parking vzw De Klim (oude Michielsheem), Kattebroekstraat nr. 199, Dilbeek
Eigenveldbos: thv Steenbergstraat nr. 17, Sint-Martens-Bodegem
Zibbeekbos/vallei: rechtover Brugstraat nr. 8, Schepdaal
Snikbergwei: naast Snikbergstraat nr. 141, Dilbeek  

Niet overal is er voldoende parkeergelegenheid voor je auto. Maar voor je fiets wel (ook een veel duurzamere oplossing) !

Dank bij voorbaat voor je medewerking.

TOP