NExT - Inspiraties!

Zorgen voor NatuurEXplosieve Tuinen in de Druivenstreek

In de strijd tegen biodiversiteitsverlies en de klimaatverandering slaan Velt Druivenstreek en Natuurpunt Druivenstreek de handen in elkaar om een veelheid aan NatuurExplosieve Tuinen te creƫren binnen ons werkingsgebied.


Natuurexplosieve tuinen, dat zijn tuinen van waaruit de biodiversiteit werkelijk in het rond spat en die zo andere tuinen in de omgeving aansteken. Dit laatste kan zowel letterlijk, doordat dier- en plantensoorten van hieruit andere tuinen gaan koloniseren, als figuurlijk, door het geven van het goede voorbeeld. Deze tuinen zijn ook zeer klimaatrobuust en dragen hun steentje bij in de strijd tegen de klimaatopwarming. 


Om die veelheid aan dergelijke tuinen te bereiken willen we jaarlijks enkele laagdrempelige lezingen, workshops en kortlopende cursussen organiseren voor het grote publiek in de Druivenstreek. En dit dus onder de vlag van de NExT-Inspiraties.


Het betreft telkens activiteiten met als doel de deelnemers er toe aan te zetten daadwerkelijk actie te ondernemen om de eigen tuin klimaatrobuust en meer biodivers in te richten en te beheren.


Schrijf je in op onze halfjaarlijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de activiteiten.


2021:


februari: onlinecursus 'Meer natuur in je tuin'


8 maart: onlinelezing 'Pesticidevrij tuinieren'


22 mei: gratis zeisinitiatie


2022:

 

14 & 21 maart: cursus 'Vogels in de tuin'

 

28 maart: cursus 'Insecten in de tuin'

 

30 april: workshop 'Wildplukken'


21 mei: initiatie 'Zeisen': https://www.natuurpunt.be/agenda/next-initiatie-zeisen-54851

 


TOP