04 juli 2018
Natuurbericht
Blijkbaar loopt er iets mis want hier had een afbeelding van een Iepenpage moeten staan.

Vlinderbos maakt reputatie waar

Tijdens de eerste vlinderinventarisatie die door Natuurpunt Druivenstreek werd gehouden in de door hen beheerde percelen aan de Reutenbeek (Overijse), werden enkele nieuwe soorten ontdekt. Daaronder ook een mooie populatie van de zeldzame Iepenpage.

12 maart 2018
Vrijwilligers
Een sliert vrijwilligers is bij schemering op pad in de Abstraat om amfibieënlevens te redden.

Vrijwilligers Natuurpunt Druivenstreek leveren topprestatie

Er viel het voorbije weekend heel wat te rapen langs de wegen van de Druivenstreek: zwerfvuil, trekkende amfibieën en zelfs een aangereden Bosuil met gebroken vleugel werd van de weg geplukt. Door de weersomstandigheden viel het hoogtepunt van de jaarlijkse paddentrek samen met onze al even jaarlijkse zwerfvuilacties. Het werd dan ook een bijzonder druk weekend voor onze vrijwilligers. Gelukkig kan Natuurpunt Druivenstreek rekenen op een grote groep zeer gedreven mensen met een hart voor de natuur.

07 maart 2018
Opinie

Natuurpunt Druivenstreek distantieert zich van Mooimakers.be

Op zaterdag 10 en 17 maart nemen wij de werkhandschoen op tegen zwerfvuil rondom onze natuurgebieden. Logischerwijs sluiten we daarbij aan bij de initiatieven van de respectievelijke gemeenten. Dit betekent echter niet dat wij ons achter de logica van Mooimakers.be scharen. Op de vraag om met onze acties te figureren in een promofilm voor Mooimakers werd negatief geantwoord.

16 januari 2017

Paddenoverzet Druivenstreek

Elk jaar tussen half februari en midden april helpt Natuurpunt Druivenstreek amfibieën veilig de weg over. Hier vind je daarover meer uitleg.

09 april 2016

En we zijn vertrokken!

Op 25 februari 2016 waren onze leden welkom op het startmoment van onze vernieuwde natuurpuntafdeling Druivenstreek. Met een 50-tal aanwezigen en tiental verontschuldigden mogen we spreken van een grote interesse! We peilden er naar de verwachtingen en kregen heel wat feed-back. Ondertussen werden enkele verzuchtingen reeds een eerste maal gerealiseerd.

09 april 2016
werken in de groeve

Natuurwerken voor Vroedmeesterpad afgerond in Vlaams-Brabantse zandgroeve

Natuurpunt heeft eind februari een hele rist beheermaatregelen uitgevoerd in de zandgroeve Ganzemans in Neerijse. Op deze plek komt de Vroedmeesterpad voor, één van Vlaanderens meest bedreigde amfibieën. Deze groeve wordt sinds 2005 door vrijwilligers van Hyla, de amfibieënwerkgroep van Natuurpunt en de lokale Natuurpuntafdeling, Natuurpunt Druivenstreek. Met deze werken hoopt Natuurpunt de toekomst van de soort in de omgeving veilig te stellen.

12 januari 2016
Vrijwilligers

Natuurpunt Druivenstreek neemt frisse herstart

Natuurpunt VIJL verandert van naam en wordt iets kleiner... Om te zien wat er onder onze leden leeft nodigen we je uit op onze eerste "Algemene Vergadering". Die gaat door als praatcafé op 25 februari in CC De Bosuil in Overijse om 20u.