Natuurpunt Gaverstreke is actief in Deerlijk en Harelbeke. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Bestuur

Een groep overtuigde natuurliefhebbers van diverse pluimage, verbonden door de liefde voor de natuur. Samen met jullie willen we bouwen aan een betere en groenere leef- en werkomgeving. Iedereen, van klein tot groot, van jong tot oud kan deelnemen aan onze activiteiten.
Hieronder vinden jullie onze bestuursleden, hebben jullie vragen, suggesties aarzel niet ons te contacteren.

Yann Ferryn

Mail: dirknaert@pandora.be

Klimop

Ons regionaal tijdschrift

Vlotte en scherpe artikels gecombineerd met schitterende foto’s, informatie en duiding over natuur, milieu, klimaat en energie, trage wegen, ruimtelijke ordening, verenigingsnieuws, een uitgebreide natuur.kalender en uitgelichte activiteiten die het bruisend verenigingsleven weerspiegelen en staan garant voor uren natuurplezier.

Klimop is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een kwaliteitsmagazine met 56 kleurenpagina’s en wordt vier keer per jaar verstuurd naar al wie lid is van een aangesloten Natuurpuntafdeling én de beleidsmakers uit onze regio. Natuurpuntleden van buiten de regio kunnen zich bij hans@natuurkoepel.be inschrijven voor een bijkomend abonnement.

Bekijk hier een voorbeeld van Klimop.

Adverteren in klimop? Via Klimop vinden tal van adverteerders hun weg naar een 5200-tal gezinnen met een uitgesproken interesse voor natuur en milieu. Onze adverteerders geven hen een duidelijk signaal dat ook zij de natuur in onze regio een warm hart toe dragen en dit ook wensen uit te dragen. Wil je ook de inspanningen van je bedrijf in de verf zetten?

Hier vind je meer informatie over adverteren in Klimop en het bestelformulier.

Werkgroep: Groen Licht

Groen licht zijn een zevental dertigers uit Deerlijk, heel verscheiden, maar verbonden door het groen van hun vingers en/of gedachten.

Zij ijveren en vechten voor een groener Deerlijk. In 2013 werden ze een officiële werkgroep van Natuurpunt Gaverstreke. Zij proberen het weinige Deerlijkse groen te koesteren, te vrijwaren en te versterken.

Tegen wind, stroomop en soms ferm tegendraads. Maar altijd even enthousiast! GL is bezig met een aantal 'projecten', zoals zij ze noemen. Het begon indertijd met een boomgaard met geboortebomen en een school die heel wat groener werd. Momenteel richt GL haar pijlen op een groter en volgens kenners, een bijzonder charmant project in diezelfde Veemeersen, samen met natuurpunt Gaverstreke, kinderboerderij Bokkeslot en een aantal sympathisanten en ja, ook wat natuurminnende landbouwers.

Omdat GL gelooft en ziet hoezeer wij en onze kinderen ruimte, openheid en groen nodig hebben. Omdat we hier herleven, werken, genieten en tot rust komen. Omdat we die laatste lapjes groen op de Deerlijkse kaart groen moeten houden en willen delen met iedereen die ervan wil genieten. Daar kan toch niemand lets op tegen hebben? Toch?

Social media is ons niet vreemd. Reeds geruime tijd zijn we aanwezig met een "groene" pagina op facebook. We voelen er ons thuis als een kikker in de poel.

Leuke natuurweetjes, aankondigingen van natuurexcursies, foto's van onze activiteiten, last minute-nieuws, een kijk achter de schermen, hier kom je alles te weten over het reilen en zeilen van NP-Gaverstreke.

Bezoek onze Facebookpagina

Jaarprogramma 2017

Beste natuurvrienden,

Plak ons jaarprogramma 2017 op uw koelkast en stip deze data alvast aan in uw agenda. Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van NP-Gaverstreke en bezoek regelmatig onze facebookpagina voor de allerlaatste nieuwtjes en fotoverslagen van onze activiteiten.
Jullie kunnen ons programma hieronder downloaden, tot weldra op één van onze activiteiten!

Groene linken

Wordt aan gewerkt