Knuppelpad

Een nieuwjaarswens is steeds een beetje in de toekomst kijken, want hoewel verlangens en wensen vaak concreet zijn hebben we toch maar weinig invloed op al hetgeen er in één jaar tijd gebeurt. Goede voornemens en doelstellingen helpen ons toekomstbeeld een handje. En zo willen we ook met Natuurpunt Herzele doelen stellen.

Op 1 januari 2022 veranderde Natuurpunt CVN van naam naar Natuuracademie. Hun motto: beleef en leer. En dat gaan we doen met minstens 1 activiteit per maand op onze activiteitenkalender met o.a. een vogelcursus die start in februari. Ook onze natuurgebieden blijven uitbreiden, zowel in het noorden als in het zuiden van de gemeente met het Duivenbos als biodiverse parel. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan de 1000 ha extra natuur die afgelopen jaar tot stand kwam in Vlaanderen. De 130.000 gezinnen in Vlaanderen die lid zijn van onze vereniging bewijzen dat we nodig zijn, meer dan ooit. En ook in Herzele zijn 430 gezinnen overtuigd van het nut van een natuurvereniging die organiseert, beheert, verbindt en leert. Het is aan ons, samen voor meer natuur.

In naam van het bestuur van Natuurpunt Herzele wens ik iedereen een gezond en verfrissend 2023 toe ! Op zaterdag 14 januari heffen we in de Wattenfabriek samen het glas op het nieuwe jaar. We zullen dan ook kunnen genieten van de voorstelling ‘Toen de dieren nog spraken… En wat de mensen daarvan maken’ met Joeri Cortens.

Prettige eindejaarsdagen en zeer graag tot dan.

Frederik Dierickx, voorzitter Natuurpunt Herzele

En het bestuur: Mieke Dennequin, Herman Van den Broecke, Koen Aeyels, Dirk Buysse, Ward De Groote, Bruno Debbaut, Dree Dhoker, Frederik Dierickx, Arthur Heyvaert, Diede Huyge, Geert Jackers, Bernadette Michiels, Andries Raes, Patrick Rouckhout, Steven Rowaert, Danny Schockaert, Griet Van den Bosch, Frederik Van Iseghem, Dries Van Nieuwenhuyse, Siel Van Nieuwenhuyse, Johan De Neve, Kris Van de Velde, Alison Ratka

Waarom lid worden?

• Bescherm de natuur