Knuppelpad

Natuurpunt Herzele is de locale afdeling van Natuurpunt, een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Natuurpunt Herzele beheert het natuurgebied Duivenbos in het zuiden van Herzele en ontwikkelt de Doormansvallei in het noorden van de gemeente. Wij bestaan 28 jaar en tellen momenteel meer dan 400 leden. De kracht van onze afdeling ligt niet alleen in het aankopen en beheren van terreinen, het bestuderen van de flora en de fauna, maar evenzeer in het flankeren en eventueel bijsturen van het natuurbeleid in Herzele.
Met onze projecten rond de steen- en kerkuil, de geelgors, de eikelmuis, de vleermuis en de kamsalamander boeken we heel wat succes. Met de aanleg van poelen en hoogstamboomgaarden en het beplanten van wegbermen leggen we als het ware een 'ecologisch halssnoer' rond Herzele.
Maar ons belangrijkste doel blijft om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de natuur in Herzele. Onze slogan 'Natuur in Herzele, wij maken er een punt van' nemen wij dus heel serieus.


Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe gezichten. Heb je organisatorisch talent of zit je vol idee├źn, dan verwelkomen we je graag in ons bestuur. Wil je liever de handen uit de mouwen steken en in de natuur werken dan zullen we je graag de weg wijzen naar de conservators van onze natuurgebieden ... of je wil gewoon helpen waar het kan? Mooi! Laat het ons weten, we geven je graag een plek in onze afdeling.

 

 

 

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP