Downloads

Wandelkaart en Wandelfolder Duivenbos

Twee uitgestippelde wandelingen voeren je naar een idyllisch dal met bos, moeras, bloemrijke graslanden en weiden. Het bruist er van het leven. Terug boven krijg je een prachtig uitzicht over de vallei van de Beverbeek en de Dendervallei. Kom en ontdek het Duivenbos.
Je kan kiezen uit twee bewegwijzerde wandellussen van 3,3 (blauw) en 5 km (rood). Beiden starten aan de kerk van Sint Antelinks (Herzele).

De wandelfolder begeleidt twee wandeltrajecten met aangelegde en onderhouden wandelpaden die vrij toegankelijk zijn. Onderweg kom je informatieborden tegen die je meer uitleg geven over de fauna en flora in het Duivenbos, de aangrenzende poel in een oud parklandschap en de diverse weiden, landschappen en holle wegen.

Download hier de wandelkaart en folder

Wandelkaart Doormansvallei

De Doormansvallei is een stiltegebied in het noorden van Herzele op wandelafstand van het centrum. Vanuit CC de Steenoven (Kerkkouter 40, Herzele) vertrekken enkele bewegwijzerde wandelingen die maximaal zachte recreatie toelaten. Centraal doorheen deze vallei stroomt de Doormansbeek. In de stationsbuurt van Herzele mondt ze uit in de Molenbeek. Het gehele watergebied maakt deel uit van het Gestroomlijnd Landschap, een ecologisch project dat geïnitieerd werd door de provincie Oost-Vlaanderen.

Download hier de wandelkaart

Blauwdruk 2012-2022

In deze blauwdruk zal je een plejade aan items vinden die, de een al dringender dan de ander, staan te wachten op realisatie, en dit als het kan, met veel plezier, in samenwerking met het Herzeelse bestuur.

De kracht van een vereniging als Natuurpunt ligt niet alleen in het aankopen en beheren van terreinen, het bestuderen van de flora en de fauna, maar evenzeer moet zij het beleid flankeren en eventueel bijsturen, een hefboom zijn om natuurbeleid daadwerkelijk te concretiseren. Deze blauwdruk wil daar een eerste aanzet toe geven.

Download hier de Blauwdruk

Blauwdruk 2.0 - Ideeën voor meer natuur in Herzele

Als natuurvereniging voelen we ons verantwoordelijk en hebben we in het verleden reeds duidelijk actie ondernomen om op lokaal niveau het verschil te maken. Ook de gemeente heeft reeds haar deel gedaan, maar we willen meer, veel meer.

Een groene gemeente waar al heel wat is gerealiseerd (en gerealiseerd wordt), moet de ambitie hebben om nu zijn verantwoordelijkheid te nemen en de natuur- en landschapswaarde te bewaren en te versterken.

Download hier de Blauwdruk 2.0