Projecten

Wij, balkende ezels, kunnen niet praten zoals mensen maar wij kunnen wel denken. Wij zijn immers niet dom. Gelukkig is er bij Natuurpunt Herzele iemand die onze gedachten kan lezen en ze voor ons heeft opgeschreven. Zo'n mensen bestaan.

Wij, Suenjo, Prosper, Bill en Rocco, zijn in 2016 in het natuurgebied Duivenbos komen wonen. We balken er, doen er aan natuurbeheer door het gras kort te grazen en houden ook een oogje in het zeil. Wij ezels houden van gezelschap en vinden al die wandelaars in het Duivenbos best wel boeiend en soms ook grappig. De meeste tijd van het jaar brengen wij door op de Ezelsweide. In de winter is het daar te koud en te nat en staan wij liever in een droge en warme stal.

Wij hebben ook nood aan aandacht en verzorging, en toegegeven, die krijgen we volop. Wij hebben niks te kort, maar onze verzorgers van Natuurpunt Herzele wel. Wij horen ze soms klagen dat het allemaal zoveel geld en tijd en moeite kost en dat ze best wat hulp kunnen gebruiken.

Daarom besloten we in actie te schieten. Concreet kan je ons helpen door onze peter of meter te worden. Je kan ons dan als het ware adopteren en zo helpen in ons onderhoud en onze verzorging.

Een ezel kost ongeveer 250 euro per jaar. De kosten zijn vooral aankoop van hooi, bezoek veearts, ontwormen, hoeven kappen, onderhoud aan de weide en de huur van het winterverblijf.

Als peter of meter betaal je minimum 50 euro per jaar. Fiscale aftrek is mogelijk (klik op de knop onderaan). Je peter- of meterschap kan vermeld worden op de website van Natuurpunt Herzele (tenzij je op je privacy staat).

In ruil mag je ons komen vertroetelen en helpen bij de verzorging. Je mag onze hoeven uitkrabben, onze wintervacht borstelen en tussendoor een praatje met ons maken. Je mag ons hooi en wortels voeren, water brengen, stro verversen en de stal uitmesten. Je mag ons begeleiden bij de jaarlijkse trek van ons zomer- naar winterverblijf en andersom. Altijd een avontuurlijke bedoening. Als bonus organiseren we voor alle peters en meters en hun gezinnen een exclusieve wandeling in het Duivenbos.

Interesse? Neem dan contact met Dries Van Nieuwenhuyse of Mieke Dennequin via info@natuurpuntherzele.be

En we hebben zelfs een mooie slogan gebalkt: “Met jou als peter of meter, voelen wij ons beter”. Niet slecht hé voor een ‘domme’ ezel.

Suenjo, Prosper, Bill en Rocco, de ezels van Natuurpunt Herzele.

 

np_herzele_ezels

De avonturen van Bill, Rocco, Prosper, Chico, Gaucho en Sueno

TOP