Franky Vandorpe

Het Blankaart wandelpad is intussen terug toegankelijk. Voorzie je wel op laarzen. Mogelijk zijn er een aantal zeer drassige en moeilijke doorgangen. 

Info en filmpjes mbt de zee arenden kan je hier vinden:

https://www.natuurwerkgroepdekerkuil.be/index.php/projecten/zeearenden-v...

Het bezoekerscentrum is OPEN van woensdag tot zondag, van 13u30 tot 16u30. Tijdens de schoolvakanties zijn we elke dag open. Vanaf april tot oktober blijven we open tot 18u.

Natuurpunt IJzervallei is actief in Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
28 maart 2023
Verenigingsnieuws

Met een brede glimlach!

Boom in het water weggehaald.

Nieuws
03 maart 2023
Verenigingsnieuws

Nooit alleen... een bedankje!

Als vrijwilliger werk je op de Blankaart nooit alleen. Gisteren kregen we de hulp van 100 studenten van 't Saam uit Diksmuide en 17 studenten van het PTI Kortrijk. De natuur verkennen en daarna werken in en voor de natuur. Aan de Velkelokebeek konden de 2 hakselaars de takken van de knotbomen haast niet snel genoeg vermalen. N.a.v. "de Week van de Vrijwilliger"" willen we via deze weg U en ALLE VRIJWILLIGERS nog eens HARTELIJK DANKEN. De Nijlganzen lijken zich van de ochtendlijke vrieskou niets aan te trekken. Gisteren zagen we al de eerste kuikens op de vijsvijver van de Blankaart. We kijken al uit naar het volgende werkmoment op zaterdagnamiddag 25 maart om 13u30. We verwijderen dan een oud raster rondom een weide en plaatsen een nieuw. Noteer alvast de datum. Met groet, Guido Vandenbroucke

Nieuws
24 november 2020
Verenigingsnieuws

Coronaveilig wandelpad in opbouw!

Het was moeilijk plannen om het zwevende plankenpad ter hoogte van de “Keel” * van de Blankaart te vervangen. In de zomer, de beste periode voor dergelijke waterwerken, kon het druk bewandelde pad moeilijk gedurende een maand afgesloten worden. Daarom werd gekozen voor het najaar. In de hoop dat de weersomstandigheden het zouden toelaten en om de hinder voor de wandelaars tot een minimum te beperken. Dat was uiteraard zonder corona gerekend. Momenteel passeren er dagelijks nog steeds meer wandelaars dan op een zomerse wandeldag in een normaal jaar. Die moeten nu een omleiding volgen. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig zo blijkt uit het aantal “verdwaalden” die we regelmatig naar het goede pad moeten leiden. De terreinploeg van Natuurpunt onder leiding van Johan Seys werkt hard door om het pad spoedig te kunnen heropenen. De omstandigheden waarin gewerkt wordt zijn niet mals. Valt het weer momenteel nog enigszins mee, de locatie waar het pad heraangelegd wordt daarentegen is heel drassig, soms “moerassig” en maakt het werk heel zwaar. Maar het enthousiasme waarmee Johan zijn medewerkers aanvuurt, werkt aanstekelijk. Het gaat vooruit! Het pad zal coronaproof zijn: er worden immers uitwijkstroken aangelegd zodat bij een ontmoeting met tegenliggers de anderhalve meter kan gerespecteerd worden. Merci Johan en co! *Keel: waar komt die naam vandaan? Kijk eens met halfdichtgeknepen ogen naar een afbeelding van de Blankaartvijver. Met wat fantasie zie je een afbeelding van een wild beest met een kop en een staart. De “Staart” wordt gevormd door de smalle uitloper richting Steenbeek. De ronde kop en de “Keel” vind je aan het andere uiteinde richting de Rhille. Guido Vandenbroucke

TOP