Nieuws

Nieuws
15 februari 2022
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Kampenhout stapt uit milieuadviesraad gemeente Kampenhout

De vrijwilligers van Natuurpunt Kampenhout hebben beslist om uit de milieuadviesraad van de gemeente Kampenhout te stappen. Lees hier waarom.

Nieuws
26 november 2021
Verenigingsnieuws

Natuurpunt herstelt verbinding tussen Votvinkenbos en Rotbos

Met de hulp van het bedrijf Delaware en de steun van provincie Vlaams-Brabant, werden op vrijdag 26 november 2021 zo'n 4.000 inheemse bomen geplant op percelen langs de Votvinkenstraat. Deze actie kadert in een project om het Votvinkenbos terug met het Rotbos te verbinden en habitats in dit gebied te herstellen.

Nieuws
20 maart 2021
Verenigingsnieuws

Het Hellebos heeft opnieuw hulp nodig!

Het Hellebos heeft opnieuw hulp nodig! De politie heeft namelijk een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend voor het uitbaten van een slipschool op het militair domein dat gelegen is in het hart van het bos en het regulariseren van heel wat onvergunde constructies en verhardingen.

Nieuws
13 januari 2021
Verenigingsnieuws

Het Hellebos heeft hulp nodig!

Het Hellebos heeft meer dan ooit hulp nodig! De federale politie heeft namelijk, ondanks alle acties die daar de afgelopen jaren al tegen gevoerd geweest zijn, een vergunning aangevraagd voor hun slipschool op het militair domein in het hart van het bos. Helpen kan door bezwaarschriften in te dienen tijdens de periode van het openbaar onderzoek.

Nieuws
17 juli 2020
Verenigingsnieuws

Groene Vallei breidt uit met 22 hectare en wil zo versnippering tegengaan

Met de aankoop van 22 hectare bos en weilanden in Kampenhout, kan Natuurpunt de Groene Vallei gevoelig uitbreiden.

Nieuws
23 november 2019
Verenigingsnieuws
Hellebos, Kampenhout

Bijkomend erkenning van meer dan 22ha als natuurgebied in Hellebos-Rotbos

Er werd bijkomend 22ha21a75ca in het “Hellebos-Rotbos” erkend als natuurgebied. Hierdoor is er nu meer dan 100ha erkend als natuurgebied.

Nieuws
04 augustus 2018
Verenigingsnieuws
Kampenhout Sas

Natuurpunt verwerft zeven hectare extra groen aan Kampenhout Sas

Natuurpunt Kampenhout heeft het natuurgebied aan de Vogelzangstraat, grenzend aan Kampenhout Sas aangekocht. Zo beschermen de vrijwilligers een stuk natuur vlakbij één van de drukste verkeersassen van Vlaams-Brabant.

TOP