Stijn Van der Veken - Ouessant rammen op Kruisheide
Stijn Van der Veken

Wie zijn we ? Wat doen we ?

Natuurpunt Keerbergens is een groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor wat ons bijzonder nauw aan het hart ligt : uw en onze natuur.

Politiek zijn we ongebonden. Met élke beleidsploeg trachten we onze objectieven verder te realiseren : de kwaliteit van de huidige publieke natuur verhogen en méér publieke natuur verwerven waar dat kan. Ook niet onbelangrijk : het sensibiliseren van onze inwoners voor die prachtige en nuttige natuur die als het ware naast de deur ligt en het betrekken van onze inwoners bij het beheer daarvan.

Er is altijd plaats voor nóg jongere actievelingen. Ervaring is daarbij geen vereiste. En als dat engagement nu voor één activiteit is of voor langere duur, iedereen die de natuur een warm hart toedraagt is welkom !

En … o ja, ook op Facebook zijn we aanwezig ! Als lid ontvang je bovendien regelmatig een mailtje en elk seizoen ons tijdschrift Het Klokhuizeke.

Waarom lid worden?

• Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

07 augustus 2022
Aziatische_Hoornaar_Nest

Nest Aziatische Hoornaars

Na meer dan een week intens speurwerk van Domien Van Rompaey is een nest van Aziatische hoornaars gelokaliseerd aan de moerputten in de Broekelei. Het bevond zich op een hoogte van 30 meter in een populier. De brandweer van Leuven is het zaterdagavond komen verdelgen. Nog nooit hadden ze zo een hoog nest gehad en het was een moeilijke klus om met een telescopische buis tot daar te geraken en dan via een darm vergif in te spuiten. We blijven de komende dagen opvolgen om te zien dat ze allemaal dood zijn.

30 juni 2022
Torenvalken_ringen

Torenvalkjes ringen

Op woensdag 29/06 zijn we nog een torenvalkkast gaan controleren met de ringer. Drie weken geleden lagen er vier eitjes in de kast, we waren dus te vroeg. Maar nu: excellent op tijd. Drie flinke jongen, eentje wat kleiner maar goed gevoed, lagen in het nest. We hoorden ze al piepen toen we er aankwamen. Het vierde eitje was niet uitgekomen. De valkjes werden in de emmer naar beneden gehaald en deskundig geringd. Benieuwd waar deze terechtkomen als ze het nest verlaten.

30 juni 2022
Huiszwaluwen

Huiszwaluwentellingen 2/5

Met tien zwaluwtellers konden we niet missen: we telden op 27/06/22 18 nestjes waar in- en uitgevlogen werd. Bij twee ervan zagen we de jonkies naar buiten kijken, vragend naar eten. 14 dagen geleden telden we 17 bewoonde nestjes. Maar dat waren niet allemaal dezelfde als bij de telling van gisteren. Bij 5 ervan zagen we toen drukte rond het nest terwijl deze nu stil bleven. Het is mogelijk dat daar nu gebroed wordt op eitjes of dat de jongen juist zijn uitgevlogen. Dus mogelijk zijn er in totaal al 23 nestjes bewoond. Om dit met zekerheid te zeggen moeten we meerdere malen in een broedseizoen gaan tellen.