Stijn Van der Veken - Ouessant rammen op Kruisheide
Stijn Van der Veken

Geen beter cadeau dan 1 jaar lang natuur!

Als 2020 ons 1 ding geleerd heeft, dan is het wel het belang van verbinding: met elkaar en met de natuur. Stap de deur uit, ontmoet elkaar buiten op een veilige manier, ontdek en beleef al dat mooie groen in je buurt en laad zo je batterijen in no time weer op...

Geef iemand een jaar lang natuur cadeau in de vorm van een abonnement op Natuurpunt en zorg zo mee voor elkaars fysieke en mentale gezondheid!

En krijg ook heel wat fijns van ons terug. Meer details vind je hier.

We zien je graag, ook in 2021!

 

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
28 maart 2021
Verenigingsnieuws
NPK_Amfi

Einde amfi-actie

Op 20 maart heeft onze werkgroep amfibieën besloten om de overzetactie af te sluiten. Er waren al dagenlang zeer weinig dieren overgezet en de weersvoorspellingen voor de komende dagen gaven weinig hoop dat dat op korte termijn nog zou gaan veranderen. We hebben in totaal 2069 diertjes veilig hun bestemming laten bereiken. 170 aan de Golf, 444 in de Bosduifweg en 1455 in de Mereldreef Dank aan alle helpers! Tot volgend jaar.

Nieuws
04 maart 2021
Verenigingsnieuws
Padden

Amfibieën op reis...

Ook tijdens de Covid19-pandemie is er een amfibie-trektocht en zetten wij ons, samen met een aantal vrijwilligers, in om dagelijks de amfibieën (padden, kikkers en salamanders) veilig de straat over te helpen. Zowel aan de Bosduifweg/ Heidestraat, de Mereldreef als aan de Golf staan naar jaarlijkse gewoonte, weer flink wat schermen. 's Ochtends worden steevast alle ingegraven emmers gecontroleerd, 's avonds gebeurt dit nogmaals, maar worden ook een heel aantal amfibieën, die om 1 of andere reden toch op straat geraken, veilig over geholpen. Het blijft daarom belangrijk om zeker in deze straten (en de omliggende) de max. snelheid van 30km/u te respecteren. Niet enkel voor de amfibieën, maar ook voor de vrijwilligers die, indien nodig, de padden, kikkers of salamanders, als echte 'supermannen en supervrouwen' van voor de auto durven weg plukken. Enkel voor februari al, werd de kaap van 1.000 stuks alweer vlotjes overschreden en komen de de laatste weken van de jaarlijkse trek eraan. De topavond was dit jaar 23 februari. Alleen al die avond werden een 250 stuks overgezet. Covid19 heeft toch ook wel invloed op het aantal vrijwilligers. Sommigen hebben afgehaakt omdat ze tot de risicogroep behoren, anderen wachten waarschijnlijk liever tot ze zijn ingeënt. Gelukkig hebben we ook dit jaar weer een aantal nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. En onder het motto 'Jong geleerd is oud gedaan': onze jongste vrijwilliger moet dit jaar nog 3 worden! Hoe dan ook, we blijven ons samen met alle vrijwilligers (zowel voor als achter de schermen) inzetten voor de padden en hun vriendjes. Voor dit jaar is het misschien te laat, maar mocht u volgend jaar toch zin hebben om eens te komen kijken, mail dan gerust naar amfiteamkeerbergen@telenet.be Dan bezorgen wij u de nodige info!

Nieuws
07 januari 2021
Verenigingsnieuws
Galloway Kalf

Weer hinder aan de Galloway weide...

Jammer genoeg krijgen we de laatste tijd weer meldingen van wandelaars die hun honden laten loslopen in de Galloway weide. Als we hen op hun gedrag aanspreken dan worden we meestal weggelachen of zelfs agressief afgesnauwd. Ze weten zich ongestraft en wijzelf staan machteloos. Natuur is er voor iedereen maar de regels moeten gerespecteerd worden. Het zou spijtig zijn als de houding van enkele hardleerse hondenbaasjes er ons zou toe dwingen dit gebied definitief af te sluiten.

TOP