Kern Rondom Burreken

"Rondom Burreken" is een kern van de Natuurpunt afdeling Vlaamse Ardennen.
Een dynamische groep vrijwilligers zet zich actief  in rond natuurbehoud in de gemeenten Horebeke, Schorisse en Zegelsem. Ze beheren het natuurgebied het Burreken, het mooiste landschap van de Vlaamse Ardennen. Daarnaast zijn ze ook verantwoordelijk voor het beheer van de ijskelder in het kasteelpark van Schorisse.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
29 maart 2021
Verenigingsnieuws

Samenwerking Ecoflora en Natuurpunt zorgt voor meer natuur

Ecoflora, pionier in ecologische tuinproducten, en Natuurpunt delen dezelfde visie en passie rond natuur. Samen promoten we daarom de ecologische inrichting van tuinen, parken en bedrijfsterreinen. De afgelopen jaren werden zo al heel wat plekken omgetoverd in groene oases voor mens en dier. En daar wordt ook de lokale natuur beter van. Door een commissie op de verkoop van bloemenweides en nestkasten aan Natuurpunt te schenken kan Natuurpunt ook investeren in de aankoop en het duurzaam beheer van natuurgebieden in Vlaanderen. Dit jaar gaat de bijdrage naar meer bos in Halle en het nieuwe Faunahuis in Brakel.

Nieuws
28 augustus 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus verbouwt een vakantiewoning tot een Faunahuis

Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus gaat een bestaande vakantiewoning ombouwen tot een Faunahuis. Dat is een gebouw waarin verschillende technieken inzake “natuurinclusief bouwen” worden getoond en gedemonstreerd. Met deze bouwtechniek worden bij nieuwbouw, renovatie of verbouwing kansen benut om de fauna en flora in en rond een gebouw te behouden én te ontwikkelen. Een techniek die in onze buurlanden goed ingeburgerd is, maar in Vlaanderen nog relatief onbekend. Dit demonstratiehuis is het eerste in zijn soort in ons land. De (her)inrichtingswerken startten in juli en duren 2 jaar.

Nieuws
14 mei 2020
Natuurbericht

Reekalfjes sterven na zoveelste incident met loslopende honden.

Het is druk in het natuurgebied het Burreken. Veel wandelaars zoeken de natuur op. Ook honden zijn welkom, maar dan wel aangelijnd. Helaas houden niet alle hondeneigenaars zich aan die regels. Dat bleek nog maar eens toen 2 verstoten reekalfjes werden gevonden. Ze werden in allerlijl naar het Opvangcentrum voor wilde dieren te Geraardsbergen gebracht. Helaas kon geen hulp meet baten.

TOP