Behaagactie

Streekeigen groen en kleine landschapselementen

Behaag ... Natuurlijk is een initiatief van Natuurpunt vzw in samenwerking met de gemeentebesturen van Klein-Brabant, Vaartland, Rupelsteek en Antwerpen.

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privĂ©-tuinen kunnen samen groene linten vormen en zo gedeeltelijk zorgen voor vervanging van de verdwenen struwelen, houtkanten en hakhoutbosjes. Op deze wijze zal de waarde van het landschap zowel voor plant en dier als voor de wandelaar verhogen. En dan spreken we nog niet over de meerwaarde voor het klimaat en de vochthuishouding van de bodem. 

Inwoners van de gemeente Puurs-Sint-Amands kunnen vanaf 1 september tot 31 oktober tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten aankopen. De voordelen van streekeigen groen tegenover uitheems (sier-)groen zijn immers talrijk. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat vriendelijker voor uw portemonnee.

We hopen in de toekomst de Behaagactie ook weer in Bornem te kunnen organiseren.


Aanbod

Download hier de brochure

 

Haagplant

Rosa canina - foto Diederik Schowanek


Hoe bestellen ?

Heel eenvoudig!  In het informatieblad of op de website van Puurs-Sint-Amands vindt u een bestelformulier. Hierop duidt u aan welk(e) pakket(ten) u wenst.   Dit formulier dient uiterlijk 31 oktober 2022 ingeleverd te worden op het gemeente. 

https://www.puurs-sint-amands.be/haagpakket

bestelformulier hagen 2021

 

Meer info? : kris.tersago@telenet.be

TOP