Behaagactie

Streekeigen groen en kleine landschapselementen

Behaag ... Natuurlijk is een initiatief van Natuurpunt vzw in samenwerking met de gemeentebesturen van Klein-Brabant, Vaartland, Rupelsteek en Antwerpen.

Hagen, houtkanten en bomenrijen zijn in ons cultuurlandschap vaak de enige verbindingswegen tussen de overgebleven natuurgebieden. Gemengde hagen en houtkanten in landelijke gebieden en privé-tuinen kunnen samen groene linten vormen en zo gedeeltelijk zorgen voor vervanging van de verdwenen struwelen, houtkanten en hakhoutbosjes. Op deze wijze zal de waarde van het landschap zowel voor plant en dier als voor de wandelaar verhogen. En dan spreken we nog niet over de meerwaarde voor het klimaat en de vochthuishouding van de bodem. 

Inwoners van de gemeente Puurs-Sint-Amands en Bornem kunnen vanaf 1 september tot 15 oktober tegen sterk verlaagde prijzen streekeigen haagplanten aankopen. De voordelen van streekeigen groen tegenover uitheems (sier-)groen zijn immers talrijk. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en allerlei ziekten... en zijn heel wat vriendelijker voor uw portemonnee.


 

 

 

Haagplant

Rosa canina - foto Diederik Schowanek


Hoe bestellen?

Voor Puurs - Sint-Amands:

https://www.puurs-sint-amands.be/haagpakket

Voor Bornem (de webpagina wordt eerstdaags gelanceerd):

https://www.bornem.be/

 

 

 
TOP