Nieuws

Kennismakingsdag Natuurpunt Klein-Brabant

Is vrijwilligerswerk iets voor jou? Zondagmorgen 30 april staan we je graag te woord bij al jouw vragen over onze afdelingwerking en welke rol jij daarin mogelijk zou kunnen spelen. Vanaf 9.30 uur verwelkomen we je graag met koffie en koeken in ons domein/speeltuin Sint-Pietersburcht te Puurs. Jullie krijgen de kans om uitgebreid kennis te maken met onze werking en deel te nemen aan een aantal trajecten rond natuurbeheer, het gebruik van beheermateriaal, natuurstudie en observatie. Parallel is er een speciaal programma voor kinderen.
Afsluiten doen we met een drankje. Alle geinteresseerden zijn meer dan welkom, inschrijven is niet nodig.

 

 

 

Steun Expeditie Natuurpunt met de 'groene dassen' ten voordele van de Molenbeekvallei in Liezele!

Gilles, Don, Laurens & Niels, de 'Groene dassen', trachten samen met Natuurpunt zoveel mogelijk geld in te zamelen om de Molenbeekvallei te Liezele (Puurs-Sint-Amands) groen en gezond te houden! Tijdens het weekend van 24 en 25 juni nemen ze deel aan  'Expeditie Natuurpunt'. Vanuit Natuurpunt Klein-Brabant wensen we hen zeker alle succes toe!

Iedereen kan alvasst ook een sponsoringsbijdrage leveren, meer info vind je op:
https://drive.google.com/file/d/1lQyvHE1kmNPnp37osoxjMQhFAjGEyiRP/view?u...

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Nieuws
11 mei 2021
Verenigingsnieuws

Arboretum Puurs krijgt eerste vleermuistoren van Klein-Brabant

Op 5 mei werd de zes meter hoge vleermuistoren in Puurs-Sint-Amands officieel ingehuldigd. In het kader van het vleermuizenproject van Regionaal Landschap Schelde-Durme plaatste de provincie Antwerpen deze vleermuizentoren in het Arboretum van Puurs-Sint-Amands. Voor dit project werkte de provincie samen met de Gemeente Puurs-Sint-Amands, Natuurpunt Klein-Brabant, en het Regionaal Landschap Schelde-Durme. De leerlingen houtbewerking van PTS Boom bouwden met heel veel toewijding de zes meter hoge toren en droegen ook bij de plaatsing en afwerking hun steentje bij.

Nieuws
07 mei 2020
Verenigingsnieuws

Koppel slechtvalken met jongen op Sint-amandse kerktoren

We hebben er lang naar uitgekeken en de voortekenen waren ook gunstig: dit voorjaar heeft een koppel slechtvalken de kerktoren van Sint-Amands uitgekozen om er haar nest te maken. Vorige week kon dan door enkele specialisten worden vastgesteld dat minsten vier jongen het nest bevolkten. Opnieuw een mooie opsteker voor de Klein-Brabantse natuur!

Nieuws
17 augustus 2017
Natuurbericht
boommarter

Boommarters na heroïsche tocht voor het eerst in Klein-Brabant

Een wildcamera registreerde in de Schellandpolder in Hingene (Bornem) een boommarter die op een boomstam springt, even naar de camera kijkt en met een sierlijke sprong aan de andere zijde van de stam verdwijnt. Die paar seconden film zijn het eerste bewijs van de aanwezigheid van het zeldzame zoogdier in Klein-Brabant. Het dier heeft een afstand van 20 kilometer overbrugd, inclusief de N16, de E17 en de Schelde.

TOP