Welkom in de Sint-Pietersburcht

speeltuin1c.jpg

© Diederik Schowanek

Ken je de coolste natuurspeeltuin uit de streek al?

Wist je dat de Sint-Pietersburcht (Redoute van Puurs) in 2019 verkozen werd tot een van de 6 beste natuurspeeltuinen van Vlaanderen?  In deze groene, veilige en relaxte omgeving kunnen jonge gezinnen, fietsers, wandelaars  en schoolklassen ongedwongen komen genieten! 

Toegang tot de speeltuin is gratis.   De toestellen van de speeltuin zijn toegankelijk voor kinderen tot 9 jaar.   Consumptie van eigen dranken is niet toegelaten. 

De speeltuin is nu gesloten voor de winter en heropent het eerste weekend van mei 2023.  In de maanden mei, juni en september enkel op zaterdag en zondag open, in de maanden juli en augustus de ganse week, van 13.30 u tot 18.30 u.  Allen daarheen!!

 

 

Historiek Project Speeltuin Sint-Pietersburcht

In 1998 werd het unieke project Speeltuin Sint-Pietersburcht boven de doopvont gehouden. Centraal gelegen in Klein-Brabant vormde dit voormalige militaire ‘tussenfort’, beter gekend als de Redoute van Puurs, zowat de ideale uitvalsbasis voor het lokale reservatenbeheer. Maar omdat dit domein al sinds 1954 een geliefd speelterrein was voor de Puurse jeugd werd besloten om er samen met het gemeentebestuur van Puurs–Sint-Amands er een vernieuwde, kindveilige en natuurvriendelijke speeltuin aan te leggen met cafetaria. Sindsdien vormt deze groene oase zowat het uithangbord van Natuurpunt Klein-Brabant.

 

Locatie en Bereikbaarheid

Het adres van de Sint-Pietersburcht is Scheeveld 18, 2870 Puurs, wat achterin gelegen aan het einde van de 'Milleniumdreef'.  De speeltuin ligt op loopafstand van het centrum van Puurs.  Er is een ook een ruime parking en fietsenstalling.   

Samen met de gemeente Puurs – Sint-Amands, vzw Fort van Liezele en Natuurpunt Klein-Brabant werden door de vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht vijf ‘wombats’ aangekocht. Dit zijn speciale rolstoelen op luchtbanden die op allerlei minder goed toegankelijke terreinen binnen Klein-Brabant kunnen worden ingezet. De wombats kunnen worden gereserveerd voor georganiseerde bezoeken aan één van de Klein-Brabantse natuurgebieden.

Meer info kan u hier opvragen.

 

 

 

Speeltuin Sint-Pietersburcht 2022

 

 Coordinator Sint-Pietersburcht

vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht : Koen Grolus, koengrolus@hotmail.com (0496 53 06 69) 

 

Foto's Diederik Schowanek

 

 

 

 

 

 

 

 
TOP