Welkom in de Sint-Pietersburcht

speeltuin1c.jpg

© Diederik Schowanek

Ken je de coolste natuurspeeltuin uit de streek al?

Wist je dat de Sint-Pietersburcht (Redoute van Puurs) in 2019 verkozen werd tot een van de 6 beste natuurspeeltuinen van Vlaanderen?  In deze groene, veilige en relaxte omgeving kunnen jonge gezinnen, fietsers, wandelaars  en schoolklassen ongedwongen komen genieten!


De speeltuin heropent op zaterdag 30 april 2022 - (voorlopig) zonder corona-beperkingen of reservatieverplichting.  In mei, juni en september enkel op zaterdag en zondag open, in juli en augustus de ganse week, van 13.30 u tot 18.30 u.  Allen daarheen!

 

 

 Historiek Project Speeltuin Sint-Pietersburcht

In 1998 werd het unieke project Speeltuin Sint-Pietersburcht boven de doopvont gehouden. Centraal gelegen in Klein-Brabant vormde dit voormalige militaire ‘tussenfort’, beter gekend als de Redoute van Puurs, zowat de ideale uitvalsbasis voor het lokale reservatenbeheer. Maar omdat dit domein al sinds 1954 een geliefd speelterrein was voor de Puurse jeugd werd besloten om er samen met het gemeentebestuur van Puurs–Sint-Amands er een vernieuwde, kindveilige en natuurvriendelijke speeltuin aan te leggen met cafetaria. Sindsdien vormt deze groene oase zowat het uithangbord van Natuurpunt Klein-Brabant.

 

Locatie en Bereikbaarheid

Het adres van de Sint-Pietersburcht is Scheeveld 18, 2870 Puurs, wat achterin gelegen aan het einde van de 'Milleniumdreef'.  De speeltuin ligt op loopafstand van het centrum van Puurs.  Er is een ook een ruime parking en fietsenstalling.   

Samen met de gemeente Puurs – Sint-Amands, vzw Fort van Liezele en Natuurpunt Klein-Brabant werden door de vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht vijf ‘wombats’ aangekocht. Dit zijn speciale rolstoelen op luchtbanden die op allerlei minder goed toegankelijke terreinen binnen Klein-Brabant kunnen worden ingezet. De wombats kunnen worden gereserveerd voor georganiseerde bezoeken aan één van de Klein-Brabantse natuurgebieden.

Meer info kan u hier opvragen.

 

OPGELET WEGENWERKEN:

Door nutswerken in Scheeveld is deze straat soms overdag afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent dat Sint-Pietersburcht dan niet bereikbaar is vanuit Scheeveld (en de Zeutestraat), dit geldt zowel voor fiets- als voor autoverkeer.

Voor fietsers is er dan een omleiding voorzien langs de fietssnelweg aan het spoor.  

Voor autoverkeer is het dan enkel mogelijk om Sint-Pietersburcht te bereiken via Klein Mechelen en de Beukelbaan. 

 Deze situatie kan in de loop van de volgende weken en maanden steeds wijzigen.


 

Coordinator Sint-Pietersburcht

vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht : Koen Grolus, koengrolus@hotmail.com (0496 53 06 69) 

 

 

 

 

 

 

 

 
TOP