Sint-Pietersburcht

speeltuin1c.jpg

© Diederik Schowanek

Ken je de coolste natuurspeeltuin uit de streek al?

Wist je dat de Sint-Pietersburcht (Redoute van Puurs) in 2019 verkozen werd tot een van de 6 beste natuurspeeltuinen van Vlaanderen?  In deze groene, veilige en relaxte omgeving kunnen jonge gezinnen, fietsers, wandelaars  en schoolklassen ongedwongen komen genieten!


De speeltuin heropent op zaterdag 8 mei 2021. In mei, juni en september enkel op zaterdag en zondag van 13.30 u tot 18.30 u. De coronamaatregelen blijven wel onverminderd van kracht:

 • Tafels dienen vooraf te worden gereserveerd via de gemeentelijke webshop: https://webshoppuurs.recreatex.be/Exhibitions/Overview . Er kan ook slechts één namiddag per week worden gereserveerd.

 • Maximaal 4 personen per tafel tenzij de gezinsbubbel groter is.
 • Toon je toegangsticket aan de ingang, alle leden van je groep moeten op hetzelfde moment binnenkomen.

 • De speeltuin is open van 13.30 u tot 18.30 u. Je reserveert een tafel voor de hele namiddag.

 • De ganse groep neemt plaats aan de tafel die haar is toegewezen (het nummer is vermeld op het ticket). Tafels en stoelen dienen op de voorziene plaatsen te blijven staan.

 • Iedereen ouder dan 12 jaar dienop zijn plaats te blijven, rondlopen dient zoveel mogelijk te worden vermeden tenzij in noodzakelijke omstandigheden (toiletbezoek, hulp bieden, …).

 • Alle dranken, chips en ijsjes kosten 2 euro/stuk, cash te betalen (geen bankkaart, geen statiegeld op leeggoed).

 • Er worden enkel dranken in flesjes aangeboden  (beperkte kaart), zelf dranken meebrengen is niet toegestaan.

 • De cafetaria-uitbaters komen zelf de bestellingen opnemen en bezorgen.
 • Bovendien blijven de sanitaire maatregelen onverminderd van kracht:
  • Mondmasker vanaf 12 jaar verplicht op het volledige domein.

  • De veiligheidsafstand van 1,5 meter, behalve bij kinderen onder 12 jaar onderling, voor mensen binnen hetzelfde gezin, of voor mensen binnen dezelfde uitgebreide bubbel.

  • De hygiëneregels blijven essentieel: handen wassen/ontsmetten en geen handen schudden of kussen.

  • Blijf thuis indien jij zelf, of één van jouw kinderen, zich grieperig voelt of veelvuldig hoest of niest.

 


 

 

Historiek Project Speeltuin Sint-Pietersburcht

In 1998 werd het unieke project Speeltuin Sint-Pietersburcht boven de doopvont gehouden. Centraal gelegen in Klein-Brabant vormde dit voormalige militaire ‘tussenfort’, beter gekend als de Redoute van Puurs, zowat de ideale uitvalsbasis voor het lokale reservatenbeheer. Maar omdat dit domein al sinds 1954 een geliefd speelterrein was voor de Puurse jeugd werd besloten om er samen met het gemeentebestuur van Puurs–Sint-Amands er een vernieuwde, kindveilige en natuurvriendelijke speeltuin aan te leggen met cafetaria. Sindsdien vormt deze groene oase zowat het uithangbord van Natuurpunt Klein-Brabant.

 

Locatie en Bereikbaarheid

Het adres van de Sint-Pietersburcht is Scheeveld 18, 2870 Puurs, wat achterin gelegen aan het einde van de 'Milleniumdreef'.  De speeltuin ligt op loopafstand van het centrum van Puurs.  Er is een ook een ruime parking en fietsenstalling.   

Samen met de gemeente Puurs – Sint-Amands, vzw Fort van Liezele en Natuurpunt Klein-Brabant werden door de vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht vijf ‘wombats’ aangekocht. Dit zijn speciale rolstoelen op luchtbanden die op allerlei minder goed toegankelijke terreinen binnen Klein-Brabant kunnen worden ingezet. De wombats kunnen worden gereserveerd voor georganiseerde bezoeken aan één van de Klein-Brabantse natuurgebieden.

Meer info kan u hier opvragen.


Coordinator Sint-Pietersburcht

vzw Speeltuin Sint-Pietersburcht : Koen Grolus, koengrolus@hotmail.com (0496 53 06 69)

 

 

 

 

  

TOP