Zomer - Najaarskalender

activiteiten

we doen opnieuw een poging om iedereen een kans te geven om met onze prachtige natuur kennis te maken

07 april 2022

Uitnodiging ledendag Natuurpunt Knokke-Heist op zaterdag 11 juni 2022

Begeleide Wandeling en fietstocht met aansluitend een receptie en barbecue

28 juli 2020
corona

Corona update

annuleren van alle activiteiten tot 1/9/2020

10 januari 2020
park 58

Park 58 heeft haar erkenning als natuurreservaat gekregen!

Het vele werk van onze vrijwilligers de laatste 30+ jaren heeft z'n bekroning gevonden in de erkenning als natuurreservaat!

05 december 2019
Verenigingsnieuws

Bomen kappen in tijden van klimaatverandering

04 DECEMBER 2019 Waarom de hartverscheurende keuze tussen biodiversiteit en klimaat een valse keuze is Waarom kappen natuurbeheerders zoals Natuurpunt soms bomen, terwijl de strijd tegen de klimaatverandering juist vraagt om méér bos? Als natuurvereniging heeft Natuurpunt te maken met twee grote uitdagingen: de biodiversiteitscrisis en klimaatverstoring. Het zou onverstandig zijn om de klimaatcrisis op te lossen door de poten van onder het biodiversiteitsbeleid te zagen. De sleutel om beide crisissen tegelijk aan te pakken: meer ruimte voor natuur en een klimaatbeleid dat de uitstoot drastisch inperkt.

01 januari 2015
paddenoverzet

Paddenoverzet 2020 : Vrijwilligers gezocht

De jaarlijkse paddenoverzetactie in het Blinckaertduinbos komt er aan. Om alles in goede banen te lijden hebben we nood aan een hoop vrijwilligers.