Zomer - Najaarskalender

activiteiten

Nieuws
12 oktober 2022
Natuurbericht
Boomkikker

De boomkikker in het Zwin: helemaal terug van weggeweest!

De boomkikker kent een turbulent verleden in België. Volgens het naslagwerk van Parent (1979) kwam de soort in de jaren ’70 en ’80 nog verspreid over ons land voor (zelfs in Wallonië). In 2002 werd de totale Vlaamse populatie op slechts een 200-tal roepende mannetjes geschat. Dan weet je dat het flink misgegaan is. Ook in de Zwinstreek was dat het geval, maar dankzij een doordacht plan van aanpak en de inzet van vele partners is het vandaag de dag één van de bolwerken van boomkikker in Vlaanderen.

Nieuws
10 januari 2020
Verenigingsnieuws
park 58

Park 58 heeft haar erkenning als natuurreservaat gekregen!

Het vele werk van onze vrijwilligers de laatste 30+ jaren heeft z'n bekroning gevonden in de erkenning als natuurreservaat!

Nieuws
05 december 2019
Verenigingsnieuws

Bomen kappen in tijden van klimaatverandering

04 DECEMBER 2019 Waarom de hartverscheurende keuze tussen biodiversiteit en klimaat een valse keuze is Waarom kappen natuurbeheerders zoals Natuurpunt soms bomen, terwijl de strijd tegen de klimaatverandering juist vraagt om méér bos? Als natuurvereniging heeft Natuurpunt te maken met twee grote uitdagingen: de biodiversiteitscrisis en klimaatverstoring. Het zou onverstandig zijn om de klimaatcrisis op te lossen door de poten van onder het biodiversiteitsbeleid te zagen. De sleutel om beide crisissen tegelijk aan te pakken: meer ruimte voor natuur en een klimaatbeleid dat de uitstoot drastisch inperkt.

Nieuws
01 januari 2015
Verenigingsnieuws
paddenoverzet

Paddenoverzet 2020 : Vrijwilligers gezocht

De jaarlijkse paddenoverzetactie in het Blinckaertduinbos komt er aan. Om alles in goede banen te lijden hebben we nood aan een hoop vrijwilligers.

TOP