Belastingaftrek giften

Kom op voor de natuur in je buurt! Belastingaftrek van giften tijdelijk verhoogd naar 60% en dubbel rendement.

Natuur in de buurt biedt ons rust en afleiding in deze moeilijke periode. We kunnen er letterlijk even op adem komen, ontsnappen aan de dagelijkse coronahectiek en energie bijtanken. Heel veel mensen ontdekten de voorbije periode dan ook de voordelen van dat stukje groen dichtbij huis. Natuurpunt Leuven zet zich al jaren in voor de natuur in groot Leuven en we willen dit samen met onze talrijke vrijwilligers onverminderd blijven doen.

Help ons jouw favoriete ontsnappingsplek te beschermen en te onderhouden! Door de coronacrisis zijn heel wat Natuurpuntactiviteiten afgelast. Zo ook de benefietactiviteiten waarmee we de aankoop en het beheer van natuurgebieden financieren. Waar we vorig jaar nog onze eerste Natuur.fuif hadden, kwam daar dit jaar helaas niks van in huis.

Goed nieuws is dat voor alle giften gedaan in 2020 de fiscale aftrekbaarheid wordt verhoogd van 45% naar 60%. Wie een gift doet van bv. € 100 krijgt daarvoor nu € 60 euro (ipv. € 45) terug via de belastingen, ongeacht zijn belastingschaal. Bovendien worden de stortingen die in het kader van deze campagne gedaan worden voor 31 december 2020 vanuit het Natuurfonds Oost-Brabant verdubbeld. M.a.w. de gift is een koopje met een dubbel rendement.

Geniet met je gezin, knuffelcontact of anderhalvemetervrienden coronaveilig van de natuur in je nabije omgeving, help onze projecten en doe een gift. Doe je storting met verhoogde fiscale aftrekbaarheid en dubbel rendement op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding van het project “Cadeau NPOB projectnr.” gevolgd door het nummer van het project naar keuze (zie onder).

Project 3992   DalemhofBierbeek, Korbeek-Lo, Heverlee, Leuven   
Project 9419KoeheideBertem, Herent, Leuven
Project 9917Hagelandse Vallei   Holsbeek, Leuven, Rotselaar
Project 9945WijgmaalbroekWijgmaal, Leuven
Project 9971LovenarenbroekLeuven
TOP