Nieuws

Nieuws
05 oktober 2022
Verenigingsnieuws

Filmvertoning 'Onze Natuur - De Film'

Première voorstelling van deze nieuwe natuurfilm uit onze eigen streek

Nieuws
03 januari 2019
Verenigingsnieuws
Toon Jansen

Afscheid van Toon Jansen (15 jan 1951 – 19 nov 2018)

Op 19 november ontvingen we het nieuws dat Toon Jansen was overleden tijdens een uitstap in Zeeland met zijn vrienden van de telpost. Jarenlang was Toon een gewaardeerd bestuurslid van Natuurpunt Noord-Limburg. Geboren en getogen in de Kolonie, was hij erg begaan met het reilen en zeilen in zijn "wittering", waar hij als jonge knaap kwam zwemmen, vissen en de natuur intensief beleefde.

Nieuws
31 oktober 2017
Natuurbericht
Lentevuurspin - Lex Peeters

Uitzonderlijke natuurpracht Kristalpark in Lommel gered

Het Kristalpark in Lommel is een van de meest waardevolle gebieden van Vlaanderen. De arme zandgrond wordt er bevolkt door een indrukwekkende lijst zeldzame soorten zoals de Kommavlinder, Gladde slangen, overwinterende Klapeksters en een van de grootste populaties ter wereld van de Lentevuurspin. Maar het terrein is ook ingekleurd als industriegebied. Natuurpunt bereikte via overleg met de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) en de stad Lommel een oplossing die de toekomst van de natuur veilig stelt, gecombineerd met de ontwikkeling van een groot zonnepark.

Nieuws
27 oktober 2017
Verenigingsnieuws
Windmolens in het landschap

Economie en natuur slaan handen in elkaar voor Kristalpark in Lommel

Kristalpark en Natuurpunt vinden een oplossing om een van de belangrijkste heidegebieden van Vlaanderen te redden en tegelijk de ontwikkeling van een zonnepark mogelijk te maken in Lommel. Natuurpunt organiseert een crowdfunding om 48,85 hectare kwetsbare natuur op het terrein aan te kopen. Bovendien zal Natuurpunt ook een rol spelen in het natuurvriendelijk beheer van het toekomstig zonnepark. Dit alles wordt samengevat in een charter dat ondertekend werd door Kristalpark III, Natuurpunt en lokale natuurverenigingen.

Nieuws
13 augustus 2014
Verenigingsnieuws
Softrak

Softrak officieel in dienst genomen in LIFE Vochtig Haspengouw

Op 29 juli werd de nieuwe ‘Softrak 120’ van LIFE Vochtig Haspengouw officieel in dienst samen met Député van Leefmilieu van de provincie Limburg, Ludwig Vandenhove en de burgemeester van Bilzen, Frieda Brepoels.

TOP