Nieuws

Nieuws
27 maart 2023
Verenigingsnieuws

Natuurpunt en vermogensbeheerder Candriam werken aan robuuste natuur in Vallei van de Zwarte beek

In de Vallei van de Zwarte Beek in Lummen bezegelden Natuurpunt en vermogensbeheerder Candriam hun samenwerking. Zo maken we het natuurgebied robuuster en werken we verder aan de droom van een aaneengesloten oppervlakte van 350 hectare. De Vallei van de Zwarte Beek is één van de laatst overgebleven veengebieden in Vlaanderen en Natuurpunt wil hier de komende jaren sterk inzetten op vernatting. Dat is belangrijk in het kader van klimaatadaptatie, herstel van de biodiversiteit en onze gezondheid.

Nieuws
15 maart 2021
Verenigingsnieuws

Mijn gebied: Vallei van de Zwarte Beek, Lummen

De Vallei van de Zwarte Beek is de plaats bij uitstek om te wandelen in de streek rond Lummen, Beringen, Halen en Hechtel-Eksel. Dit natuurgebied biedt meer dan 1500 hectare prachtige natuur. In het voorjaar maken de capriolen van wulpen en kieviten de wandeling extra boeiend. Op hoge poten en met een lange snavel gaan ze op zoek naar wormen en slakken. Weidevogels hebben losse, vochtige grond nodig om hun voedsel te bemachtigen. Het Europese project Care-Peat herstelt hier het veengebied. We hopen in de toekomst de watersnip te verwelkomen.

Nieuws
03 december 2019
Verenigingsnieuws

Wij zijn verhuisd naar de 'moedersite'

Vanaf nu vind je ons op de 'moedersite van Natuurpunt. Ook via de link 'https://natuurpuntlummen.be' kom je daar terecht.

TOP