Kern Bonheiden

Natuurpunt kern Bonheiden is vooral actief in de natuurgebieden Mispeldonk en Cassenbroek, waar zij grote stukken natuur in eigendom en beheer heeft. Ook in de Bruinbeekvallei en op Pikhakendonk heeft Natuurpunt al enkele percelen in eigendom. In 2011 kreeg Natuurpunt een aantal bossen van het OCMW van Mechelen in beheer, de belangrijkste zijn de bossen aan de Krekelberg (Kelderbos) en de Peultenbossen.

In Mispeldonk zijn er bewegwijzerde wandellussen waar je volop van het weidse landschap kan genieten.  

Wat doen we?

Kern Bonheiden springt in de bres voor de Bonheidense natuurbelangen. Om de twee  maand worden er plannen gesmeed op de bestuursvergaderingen en er worden  regelmatig natuurwerkdagen georganiseerd. Natuurbeleving staat ook op het programma: onze gidsen maken je wegwijs in onze gebieden tijdens de geleide wandelingen. Af en toe organiseren we ook een inventaris waarin we een van onze gebiedjes onderzoeken.

Voor informatie over de kern Bonheiden kan je terecht bij
Diane Appels, 015 51 69 97, diane.appels@skynet.be

Natuurgebieden

Meer info en de wandelroutes op Mispeldonk vind je hier

Contactpersonen beheer natuurgebieden:

- Cassenbroek en Mispeldonk: Joost Dewyspelaere, 015 51 69 97, joost.dewyspelaere@skynet.be en Geert Van D’huynslager, 015 51 31 88, geert.van.dhuyns@scarlet.be

- Bruinbeekvallei: Glenn Deliège, 015 33 63 06, Glenndeliege@hotmail.com

Heideherstel Krekelberg

Meer info over dit herstelproject via deze link.

Help de padden de straat over

Kern Bonheiden heeft ook een werkgroep die zich toelegt op het wel en wee van de amfibieën in onze gemeente.
Vrijwilligers van 'Hyla-Bonheiden' inventariseren de aanwezige amfibieënsoorten, hun aantallen en leefgebieden in de gemeente. Elk jaar organiseren ze paddenoverzetacties om het aantal verkeersslachtoffers tijdens de voorjaarstrek te verminderen.
Heb je zin om mee te helpen met de overzetactie? Neem dan contact op met Glenn Deliège, 015 33 63 06, glenndeliege@hotmail.com.

Algemene info op www.paddenoverzet.be.

Contact

Conctacpersoon kern Bonheiden: Diane Appels, 015 51 69 97, diane.appels@skynet.be

TOP