Natuurpunt Meetjeslandse Kreken

Natuurpunt Meetjeslandse Kreken is actief in Assenede, Sint-Laureins en Zelzate. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

schrijf je in op onze digitale afdelingsnieuwsbrief

 

Wij herstellen kreken

Hoe? Lees het hier

 

Grutto in zicht!

Op zaterdag 23 april (10-18u) en zondag 24 april (13-18u) 2022 komt het mobiele bezoekerscentrum van Natuurpunt naar de Molenkreek (Sint-Laureins). Ideaal, want in die periode nestel grutto's zich op de graslanden rond de Molenkreek, na een lange trek vanuit de zuidelijke overwinteringsgebieden.

lees meer

Kreeg je een donateursbrief? Schrijf je hier in voor het donateursmoment op vrijdag 22 april om 19u aan de Molenkreek.

 

Doe een gift voor het krekengebied

De natuurgebieden in het Meetjeslands Krekengebied rekenen op jouw steun. Want om kreken, dijken en graslanden aan te kopen hebben we veel geld nodig. Natuurlijk krijgt Natuurpunt aankoopsubsidies voo natuurgebieden, maar daarnaast moeten we een aanzienlijk deel van de aankoopsom steeds zelf bijeenzoeken. Help je ons?

Doe een gift op rekeningnummer BE56 2930 2120 7588 (BIC GEBABEBB) van Natuurpunt Beheer, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen, met vermelding van het projectnummer 6634 Meetjeslandse Kreken.

Voor een gift vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest, waarmee je 45% van het bedrag terugkrijgt via je belastingsaangifte.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP