Beleidsnieuws

04 mei 2020
uit uw kot

Kom uit uw kot! Ga hier vogelvrij 'samen' op stap.

Vanuit je zetel 'in je kot' mee de natuur in. Onze vogelwandeling werd omwille van de corona-crisis afgelast, maar wij bieden je dit alternatief aan. Kijk mee en geniet van de vogels en de Wolvertemse Beemden! Onze gidsen verwachten je...

23 januari 2020
Verenigingsnieuws

Land van Oppem erkend als natuurreservaat!

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft het Land van Oppem, ons kleinste maar fijnste natuurgebiedje als natuurreservaat erkend. Vandaag is het gebied 3 hectaren groot, maar we willen graag bouwen aan meer en beter. En daarvoor is deze erkenning zo belangrijk. Nu komen er immers middelen voor het beheer en een kader waarbinnen meer aankopen mogelijk zijn.

26 december 2019

FOTOWEDSTRIJD Neromhof, parkparel van Meise

Natuurpunt Meise organiseert gedurende het jaar 2020 samen met het gemeentebestuur van Meise een fotowedstrijd rond het Neromhof, een gemeentelijk park in het noorden van de gemeente. Je vindt hier het wedstrijdreglement

28 oktober 2019

Werkdag met bedrijf Keppel-Seghers

Samen met werknemers van Keppel-Seghers bonden de lokale vrijwilligers van Natuurpunt Meise de strijd aan tegen een invasieve exoot: de Canadese guldenroede.

06 oktober 2018
Natuurbeleid
Open ruimte bedreigd

Meise koploper ruimteverspilling.

De verstedelijking sloeg hard toe de laatste decennia. Natuurpunt Meise pleit voor duurzame bescherming open ruimte en klaarmaken voor klimaatverandering. Sterke keuzes deinen gemaakt te worden: betonstop, niet ontwikkelen van Westropde industrie, de aanleg van een ecoduct en een groot klimaatbos.

16 april 2018

A12 is moordend voor dieren in Meise: tijd voor een ecoduct

Op zaterdag 31 maart meldt de radio dat automobilisten op de A12 ter hoogte van Wolvertem moeten uitkijken voor een dode ree. Het dier is aangereden en heeft de klap niet overleefd. ‘Spijtig genoeg is dit geen uitzonderlijk gebeuren. Het gebeurt gemiddeld bijna maandelijks dat een ree op de A12 wordt aangereden in deze omgeving’, zegt Frank Vermoesen van Natuurpunt Meise. ‘Dit versterkt onze vraag naar een veilige oversteek voor dieren over de A12 in het noorden van de gemeente: zowel voor de dieren als voor een veiliger verkeer.’

07 oktober 2017
Natuurbericht

Eerste vis in Birrebeek gespot

Onlangs werd voor het eerst sinds vele jaren weer vis gespot in de Birrebeek (natuurgebied Birrebeekvallei).

25 december 2016
Natuurbeleid
collector St Brixius

Incidentele vervuiling Birrebeek bedreigt natuurleven

De waterkwaliteit van de Birrebeek is verbeterd door de aanleg van een colector, maar het loopt soms nog mank.

19 mei 2016
Verenigingsnieuws

Plantenrijkdom Birrebeekvallei nogmaals bevestigd.

De Nationale Werkgroep Botanie bezocht de Birrebeekvallei en noteerde in en rond het natuurgebied enkele honderden verschillende planten.

06 februari 2016
Ruusbroeccollege aan de slag

Ruusbroeccollege-Brussel helpt Natuurpunt

In weer en wind gingen een tiental 4e jaars van het Ruusbroeccollege uit Brussel begin februari aan de slag in natuurgebied Birrebeekvallei. Zij maken in het kader van hun sociale stage kennis met verschillende vormen van vrijwilligerswerk en zo kwamen een aantal leerlingen terecht bij Natuurpunt Meise.

09 september 2015

Provincie Vlaams-Brabant steunt natuurproject in Meise

Meer en beter toegankelijke natuur in Meise dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant.