Welkom

Je vindt ons in het hartje van Turnhout op Graatakker 11, 2300 Turnhout.
Bel of mail ons voor vragen op 014-47 29 50 of museum@natuurpunt.be.

Het Natuur.huis

In het Natuur.huis langs de Graatakker in Turnhout is het Natuurpunt Museum gevestigd, als onderdeel van het vormingscentrum van Natuuracademie. Achter het huis ligt een vrij toegankelijke ecologische tuin.

In het Natuurpunt Museum wordt in vier tentoonstellingsruimten de relatie gelegd tussen natuur en erfgoed. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de collectie, naast oude films en historische kunstwerken. Naast de permanente opstelling, biedt het museum plaats aan tijdelijke tentoonstellingen. Daarin wordt veel aandacht besteed aan nieuwe thema's en uitdagingen, zoals versnippering en ontsnippering, klimaatverandering en stadsnatuur.

Het museumcafé

Na een bezoek aan het museum of na een activiteit kan je in het museumcafé of op het terras nagenieten bij een kop koffie of thee, een frisdrank of biertje. Voor elk wat wils!

Ontdek ons winkeltje

Op zoek naar een origineel cadeau voor vrienden of familie? In het museum vind je een popup-winkel met een assortiment (natuur)boeken, vogelvoer, voedersystemen en meer. Ook voor kinderen zijn er leuke producten. Met je aankoop ondersteun je de werking van het museum.

Partners

Toerisme voor Autisme

Het Natuurpunt Museum doet mee met het project Toerisme voor Autisme.

 

FARO, het steunpunt voor de cultureel-erfgoedsector.


Herita, de Vlaamse National Trust.

 

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in het museum.  Schrijf je hier in op onze nieuwsbriefLiever geen extra mails in je mailbox. Hou dan onze Facebookpagina in het oog.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP