Uitleenbare exposities

Uitleenbare exposities

De voorbije jaren kon je genieten van diverse exposities. Enkele daarvan kan je als organisatie ontlenen. 

Wil je een tentoonstelling uitlenen? Neem dan contact op met museum@natuurpunt.be, 014 47 29 55.

Tentoonstelling: Ooievaars zonder papieren

Ze reizen, elk jaar opnieuw
Vierduizend vijfhonderd kilometer
En ook weer terug
Geen motor, geen GPS en geen papieren
Alleen de kracht van hun vleugels

In 2 continenten, 7 landen brengen ze geluk, leven, zomer of regen, of waar je van droomt. Ooievaars staan niet alleen bij ons, maar ook in andere landen bol van symboliek. Het zijn dan ook goede ambassadeurs om de communicatie tussen culturen te verbeteren.

Soort zkt Soort

In het kader van de Europese Campagne Countdown 2010, die in 2004 werd opgezet om het verlies aan biodiversiteit te stoppen, opende het Natuurpunt Museum vrijdag 5 maart 2010 een tentoonstelling specifiek rond het thema Biodiversiteit.

De tentoonstelling “Biodiversiteit: Soort zkt Soort” toont via prachtige foto’s de rijkdom van biodiversiteit.  De educatieve natuurtuin brengt wat je ziet en wat je kan doen ten voordele van biodiversiteit in de praktijk.

Je ontdekt een massa soorten, je leert waar je ze kan vinden en wanneer je ze kan waarnemen, je maakt kennis met verdwijnende soorten en de problemen op hun pad en je komt te weten hoe je zelf mee kan werken aan meer biodiversiteit. Een begeleidend boekje vertelt het je allemaal zodat je zelfstandig op ontdekking kan.

Minitentoonstelling Exoten

In deze tentoonstelling ligt de focus voornamelijk op exoten in de Vlaamse natuur. Uitheemse soorten zijn vandaag alomtegenwoordig in onze omgeving. Wist je dat ongeveer 1 op 5 van de Vlaamse plantensoorten een exoot is? De tentoonstelling belicht een aantal opmerkelijke exoten en hun invloed op de inheemse natuur. Heb je al eens van het Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje gehoord? Of van de Grote waternavel?

TOP