Welkom bij Natuurpunt Rotselaar. We zijn een afdeling van Natuurpunt en ijveren voor het behoud van natuur en landschap ten bate van iedereen. Door de inzet van een team van gedreven vrijwilligers ziet Rotselaar er anders uit: meer open ruimte en een grotere biodiversiteit.

Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten via info@natuurpuntrotselaar.be

Volg Naturpunt Rotselaar op Facebook

Wat doen we?

 • Beleid
  We nemen deel aan de Milieuadviesraad (MAR)  en de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) van de gemeente Rotselaar. We houden de vinger aan de pols bij al wat met natuur en milieu te maken heeft in onze gemeente.
   
 • Beheer
  Op de Wijngaardberg heeft Natuurpunt een erkend natuurreservaat van 27 hectare in beheer. Van september tot maart is er maandelijks één werkdag waar iedereen welkom is. 
 • Voorzitter:
  Veerle Vervoort 016 30 92 95, 0486 29 46 35
 • Conservators:
  Rudy Van Nuffel 0497 28 16 17
  Ludo Segers 0485 88 43 13, 016 56 03 80
 • Natuurstudie
  De Sleedoornpage (een zeldzame vlinder) is één van onze 'koesterburen'. In ons natuurreservaat Wijngaardberg werd naar eitjes gezocht. Nu worden de bosranden waar we ze vonden speciaal beschermd en er worden ook nieuwe bosranden aangeplant. 
  In en buiten het reservaat worden planten en dieren gemonitord.
   
 • Natuureducatie
  Voor scholen organiseert onze afdeling educatieve natuurbeheerdagen in het natuurgebied Wijngaardberg.
  We werken actief mee aan de opleiding van natuurgidsen. Jaarlijks worden op verschillende plaatsen binnen de regio Oost-Brabant natuurcursussen georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen, o.a. de cursus Vogels Kijken.  In oktober 2017 kan je leren over een natuurrijke siertuin.
 • Activiteiten
  We organiseren heel het jaar door wandelingen, beheerdagen en andere activiteiten. Deze vind je terug in de kalender.
TOP