23 november 2020
Trekpaard op de Wijngaardberg

Trekpaarden

We starten met een geleidelijke omvorming van de Wijngaardberg naar een inheems, gevarieerd en structuurrijk bos.

10 september 2020
Startdagen Jeugbond voor Natuur en Milieu

Startdagen Jeugdbond voor Natuur en Milieu

Nu de grote vakantie er op zit, organiseert de Jeugdbond voor Natuur en Milieu startdagen.

04 september 2020
Behaag je tuin

De 5 regionale landschappen van Vlaams-Brabant organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen.

27 augustus 2020
Betonpuin met asbest op Wijngaardberg

Gebroken beton met asbest in natuurgebied De Wijngaardberg

Natuurpunt Rotselaar reageert op het asbesthoudende betonpuin in natuurgebied De Wijngaardberg.

18 juni 2020
Verenigingsnieuws

Richtlijnen voor deelnemers aan onze activiteiten

Om het corona-virus geen kans te geven, gelden er bijzondere richtlijnen voor de deelnemers aan onze activiteiten.

08 mei 2020
Verenigingsnieuws

Werken aan de grote Demermeander.

Tussen Rotselaar Heikant en de Demer is het mooi, rustig wandelen in de vallei. Nu de werken voor de aansluiting van een grote meander begonnen zijn, is de dijk er plaatselijk afgesloten.

02 mei 2020
Rode bosmier op de Wijngaardberg

Bosmieren

Op warme dagen zijn de bosmieren erg actief. Ook op de Wijngaardberg koesteren we ze. Het is immers een 'kwetsbare soort' op de Rode Lijst.

28 februari 2020
wandelen op een oude Demerdijk

Ledenontmoeting en Demerwandeling, groot succes

Demerwandeling en jaarlijkse ledenontmoeting was groot succes. Met een 60-tal geïnteresseerden trokken we, onder leiding van demergids Julien Teugels, richting Demervallei om meer te weten te komen over de toekomst van de rivier met haar vallei. We stapten langs oude en nieuwe dijken, de oude rivierloop, natte weiden en vele beversporen.

11 januari 2020

Expeditie Natuurpunt voor de Wijngaardberg

5 sportieve mannen en vrouwen gaan 75 km. stappen en zamelen geld in voor de Wijngaardberg!

02 december 2019

natuur-lamsvlees te koop

In de natuurgebieden van Natuurpunt tussen Aarschot en Leuven zijn vaak schapen druk in de weer om het landschap open te houden. Dit is nodig om een heel scala aan planten en diertjes te laten overleven. Ook dit jaar is er weer vlees te koop van de lammeren die hier zijn opgegroeid. Ze zijn 100% met “natuur” gevoed zijn. Dit geeft en unieke smaak. Profiteer van dit aanbod! Bestellen kan via een mail naar: patrick.stubbe@pandora.be

27 november 2019
Natuurbericht
Mannetje steenuil zonnend bij een lege nestkast.

Steenuilen in Rotselaar

Sinds 2010 worden is Natuurpunt Rotselaar actief bezig om de steenuilen in kaart te brengen en te beschermen. Waar zijn ze nu? Hier kan je lezen dat het niet zo eenvoudig is deze kleinste uilen in België te beschermen.

29 oktober 2019

Verenigingenbeurs in Rotselaar

Verenigingen konden zich voorstellen aan nieuwe en andere inwoners van Rotselaar.

06 mei 2019

Rosse muntjes

natuur-munt

06 mei 2019

Werken op de Wijngaardberg

Beheerwerken voor meer biodiversiteit

21 februari 2019
Verenigingsnieuws
Deze dan is spijtig genoeg deels afgebroken.

beverbeleving en ledenontmoeting

Ook dit jaar kwamen weer veel mensen genieten van onze natuur en van gedachten wisselen.

26 november 2018

Lamsvlees uit natuurgebieden

Schapen beheren mee onze gebieden. Om het evenwicht in de kudde te bewaren, moeten er elk jaar enkele dieren geslacht worden.

02 juli 2018
Opinie

Memorandum verkiezingen

We willen als natuurorganisatie graag meewerken aan een gemeente waar plaats is voor voldoende natuur, biodivers en voor iedereen. In dit memorandum bundelen we onze voorstellen.

13 januari 2018

Krakkebaas januari 2018

nieuwsbrief afdeling Rotselaar

29 augustus 2017

Krakkebaas september 2017

In deze nieuwsbrief vind je info over de werking van onze afdeling.

25 augustus 2017

Krakkebaas januari 2017