Werkgroep communicatie

image_kevin_schippers.jpg

© Kevin Schippers

Communicatie speelt meer en meer een belangrijke rol in ons dagelijkse leven, mede door het breed scala aan beschikbare media.

In onze vereniging is dat niet anders. We hebben een facebookpagina, een website en nieuwsbrieven om onze leden op de hoogte te houden van al ons doen en laten.

Dit gaat uiteraard allemaal niet vanzelf, het vraagt een serieuze tijdsinvestering om al deze kanalen te voeden met inhoud, de nieuwste ontwikkelingen op te volgen en hierbij de toepasselijke wetgeving na te leven.

Voor ons als vrijwilligers komt dit er allemaal extra bij en daarom hebben we hierrond een werkgroep opgericht, zodat deze taken verdeeld kunnen worden, wat het werk lichter maakt.

Meer concreet:

• ingeven van geplande evenementen
  • extra aankondiging van activiteiten
  • verslag van voorbije activiteiten
  • nieuwtjes over onze afdeling of onze gebieden

• Up-to-date houden van onze activiteitenkalender
  • Nieuws over onze afdeling en onze gebieden
  • Verslaggeving van de werkgroepen

Nieuwsbrieven en flashes

• Samenstellen, lay-outen en verdelen van 3-maandelijkse nieuwsbrief (papier en elektronisch)
  • Opmaken en versturen uitnodigingsmails voor activiteiten

Lichtkrant

• Samenstellen en lay-outen van slides voor lichtkranten in handelszaken als reclame voor activiteiten

• Onderhoud database leden en andere contacten
  • Beantwoorden van binnenkomende vragen
  • Interne communicatie bestuur en vrijwilligers
  • Communicatie andere afdelingen en hoofdzetel Natuurpunt
  • Verzamelen gegevens betreffende activiteiten, uitgevoerde werken e.d.

Oproep

Kriebelt het om hieraan mee te werken?  Geef maar een seintje, dan kunnen we samen bekijken waar je graag aan wil helpen.