De Bonte Klepper

Volg Natuurpunt Voorkempen: 

Om op de hoogte te blijven kan je ons volgen via de sociale media Facebook en Instagram. Like ons en blijf op de hoogte.

Niets missen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsflits.

 

De Blootgatters organiseren hun eerste Spagetti take away!

De Blootgatters zijn vier vrienden die deelnemen aan Expeditie Natuurpunt 2021 en je kan hun sponcoren door spagetti te eten. 

Lees verder


Sponsor onze Blootgatters die deelnemen aan Expeditie Natuurpunt 2021

De Blootgatters zijn vier vrienden die deelnemen aan Expeditie Natuurpunt 2021 en fietsen op 26 en 27 juni volle bak van Gent naar Diepenbeek. Op die manier hopen ze het nodige sponsorgeld op te halen voor voor de Vallei van de Delfte Beek op te halen  Lees verder

 

 

Enkele weetjes over onze vereniging:

Het werkingsgebied van onze afdeling Natuurpunt Voorkempen strekt zich uit over de gemeenten Malle en Zoersel, en we maken samen met de buurafdelingen Schijnbeemden en Antwerpen Stad deel uit van de Regionale Schijnvallei van Natuurpunt. Inderdaad, deze waterloop met bron in Westmalle en monding in Antwerpen, is wat ons verbindt, tezamen met ons streven naar natuurbehoud uiteraard.

Daarnaast werken we samen met andere verenigingen die zich engageren voor natuur en milieu in onze regio (Vrienden van Zoerselbos, VELT Zoersel, enz.).
In de gemeente Zoersel worden de activiteiten gecoördineerd door Natuurpunt Voorkempen Kern Zoersel.

Einde 2018 overschreden we de historische kaap van de 1.000 leden. Aangezien een lidmaatschap voor een gezin geldt kunnen we stellen dat gemakkelijk 2.000 inwoners van Malle en Zoersel verbonden zijn met onze vereniging. Een aantal waar onze beleidsmakers rekening mee moeten houden!

De activiteiten van de afdeling steunen op vier grote pijlers:

 • Educatie en Studie plannen de uitstappen, de info-avonden en de cursussen.
  De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die een basiskennis wil opdoen rond bepaalde thema’s of soorten ( bijv. lentebloeiers, dierensporen, sprinkhanen...)
  De excursies bieden aan de deelnemers de mogelijkheid om een bepaald natuurgebied beter te leren kennen en om uitleg te krijgen over fauna en flora.
  De studieactiviteiten richten zich tot wie zich meer wil specialiseren ( vb. watervogeltellingen, vogeltrekobservatie, ...). We hebben werkgroepen die zich specifiek bezighouden met vogelsvleermuizenvlindersplanten en amfibieën.
 • De Werkgroep Beleid verdedigt de visie van Natuurpunt Voorkempen in de lokale overlegorganen (Milieuraad, Gecoro...) en vertegenwoordigt de afdeling in regionale en nationale werkgroepen.

 • Reservatenbeheer zorgt er voor dat een actief natuurbeheer plaatsvindt in onze (erkende) reservaten. Daarvoor worden zowel de bestaande beleidsplannen aangepast aan de nieuwe noden, worden intensief werken uitgevoerd en inventariseren de leden van de pijler Studie de fauna en flora in de reservaten.

Daarnaast hebben we ook nog een bosteam, een aankoopteam, een evenemententeam en een werkgroep fotografie.  Zoals je ziet, is ons aanbod heel gevarieerd. Misschien zit er ook iets voor jou tussen. 


Waarom lid worden?

 • Bescherm de natuur
 • Ontvang jouw wandelgids
 • Krijg korting bij onze partners

TOP