Schapenstal - In de pers

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Subsidie KBS

Atheneum wint Bouwschoolaward 2010-2011


Atheneum De Vesten uit Herentals heeft, in verband met de opbouw van de schapenstal, de Bouwschoolaward 2010-2011 gewonnen.

Heropgebouwde historische schapenstal erg mooi visitekaartje voor kennis en kunde leerlingen houtafdeling.

De Bouwschoolaward is een beloning voor de school die het best promotie voert voor het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen. Door het heropbouwen van een historische schapenstal uit de 18de eeuw, een project dat in samenwerking met Natuurpunt wordt gerealiseerd nabij de Aa in Vorselaar, leren de leerlingen van de houtafdeling ambachtelijke en hedendaagse technieken combineren. De jury looft het project omwille van de moeilijkheidsgraad, de integratie van de verschillende opleidingsjaren en de regionale uitstraling.

Heel wat bouwberoepen behoren tot de knelpuntberoepen. Nu de economie herleeft, wordt het tekort aan goede, geschoolde arbeidskrachten in de bouwsector alleen maar groter. De sector evolueert constant en verlangt dat scholen extra moeite doen om hun bouwopleidingen te verbeteren en meer jongeren naar de bouw te brengen. Bij De Vesten hebben ze dat goed begrepen.

Aan de Bouwschoolaward is een waardebon van 3.000 euro en een oorkonde verbonden. De prijzen werden uitgereikt op 2 maart 2011 in Batibouw. Het is de vijfde keer dat Bouwunie een Bouwschoolaward uitreikt. Na het Vito van Hoogstraten in 2008-2009 is het de tweede keer dat een Kempense school in de prijzen valt.

 

NAAR BEGIN

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Video

 

 

 

 

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Leerlingen timmeren

NAAR BEGIN

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Leerlingen timmeren (Nieuwsblad)

NAAR BEGIN

 

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Leerlingen timmeren (GVA)

NAAR BEGIN

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Leem eens een oude stal

NAAR BEGIN

Vorselaar-Schapenstal-IndePers-Vrijwilligers lemen schapenstal

NAAR BEGIN

TOP