Schapenstal - Word meter of peter!

Vorselaar-Schapenstal-Word meter/peter BordDownload de folder Bouw mee!

Lees onze Nieuwsbrieven

Schapen en natuurbeheer

Schapen spelen een belangrijke rol in het onderhoud van de natuurgebieden in jouw buurt. Het zijn de meest ecologische grasmachines. Door gebieden gefaseerd in ruimte en tijd te begrazen, kunnen de kruiden in bloei komen en zaden vormen. De dieren verstoren broedende vogels, reptielen en amfibieën veel minder dan de mens met maaimachines.

Word meter of peter!

In Vorselaar zijn we in 2015 begonnen met het uitbouwen van een schaapskudde. We zijn gestart met 30 schapen, en met de steun van talrijke meters en peters is onze kudde gegroeid tot 40 grazers. Maar we willen nog verder groeien tot 50 schapen!

En daar kan jij (met je familie) helpen. Je kan ons financieel steunen of peter of meter worden van een lammetje of een schaap. Zo draag je bij aan een mooiere natuur in jouw buurt.

Om de beste resultaten te bereiken, mikt het project op de langere termijn. Daarom hopen wij niet alleen dit jaar maar ook de komende jaren op jouw gewaardeerde steun te mogen rekenen.

Hoe gaat het in zijn werk

  • Elke gift hoe klein ook wordt volledig geïnvesteerd in de schaapskudde en betekent een enorme steun voor onze  natuurgebieden Schupleer en Lovenhoek.
  • Voor 40 euro word je voor een jaar meter/peter van een lammetje.
  • Voor 100 euro ben je voor een jaar meter/peter van een schaap. Je mag jouw schaap een (roep)naam geven. Je krijgt een VIP-uitnodiging voor alle activiteiten waarin onze schapen figureren en een vermelding als sponsor in onze schaapsstal.
  •  T I P S !

    • Vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.
    • Alle sponsors ontvangen twee maal per jaar onze digitale nieuwsbrief.
    • Bezorg ons dus zeker jouw mailadres via ikwordmeterpeter@skynet.be

Praktisch

Je kan jouw steun overschrijven op rekening BE56 2930 2120 7588 (BIC: GEBABEBB) van Natuurpunt Beheer vzw, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen met mededeling ‘project 4006  Schapenbegrazing’

Als je meer inlichtingen wenst of als je ons project steunt graag een kleine bevestiging: ikwordmeterpeter@skynet.be. Je kan ook ontact opnemen met Carl Horemans (verantwoordelijke schapenproject) 014/23.28.16.

Nieuwsbrieven

Vorselaar-Schapen-Nieuwsbrief 03/2022