10 september 2021

Bezoek onze Natuurpuntstand op het Oogstfeest op 19 september

Natuurpunt Waasland Kern Beveren verwelkomt je graag op het oogstfeest op zondag 19 september in Hof ter Saksen. Bezoek onze stand en maak kans op mooie natuurprijzen!

09 augustus 2021

Natuurpunt Beveren dient bezwaar in tegen project Appelstraat in Melsele

Begin augustus diende onze kern bezwaar in tegen de vergunningsaanvraag van een nieuw woonproject in de Appelstraat in Melsele. De impact van de geplande bebouwing en de bijhorende verkeersdruk is te groot voor de omgeving. Bovendien zal door het project de waterhuishouding in het gebied negatief beïnvloed worden en gaat de kans voor het creëren van een waardevol groengebied zo verloren.

03 augustus 2021
Verenigingsnieuws

Geslaagde wandeling in natuurgebieden van Kallo

Op zondag 1 augustus organiseerde onze kern haar jaarlijkse zomeractiviteit. We verkenden onder leiding van een ervaren gids twee prachtige natuurgebieden in Kallo: het Groot Rietveld en de Rietmoerassen. Bekijk hier de foto's of download de route.

28 juni 2021

Natuurpunt Beveren vraagt PFOS-testen in heel Beveren

Naar aanleiding van de PFOS-vervuiling door en rond fabriek 3M in Zwijndrecht hebben we het gemeentebestuur van Beveren gevraagd om over het hele grondgebied van Beveren de bodem en het grondwater te testen op de aanwezigheid van PFOS en de resultaten van deze testen te publiceren op haar website.

28 mei 2021

40 kerkuilen en 14 steenuilen geboren in Beverse nestkasten van uilenwerkgroep

De Uilenwerkgroep Waasland doet in samenwerking met Natuurpunt Waasland belangrijk werk in onze regio. Dat blijkt eens te meer uit de cijfers voor het jaar 2020: minsten 40 kerkuilen en 14 steenuilen werden geboren in één van de Beverse uilenkasten.

02 mei 2021

Wandelzoektocht op 1 mei groot succes ondanks corona

Op 1 mei 2021 organiseerde de Beverse kern van Natuurpunt Waasland naar aanleiding van de opendeurdag van het Natuurpunthuis in Melsele een wandelzoektocht in en rond het Molenbeekpark. Bekijk hier de foto's.

11 maart 2021

Interview met Bombardon over Meersenbeekvallei

De Melseelse dorpsgazet Bombardon interviewde onze voorzitter over de Meersenbeekvallei en over onze ideeën om het gebied te doen uitgroeien tot een waardevol stuk natuur. Je kan het volledige artikel hier lezen.

02 maart 2021
Verenigingsnieuws

Inventarisering fauna en flora in Molenbeekpark

Op zaterdag 27/2 trokken een aantal leden van onze groep naar het Molenbeekpark in Melsele om de aanwezige planten en dieren te inventariseren. Op die manier krijgen we zicht op de aanwezige natuur in het gebied.

30 januari 2021

Van ‘Verkaveling Haagstraat’ naar 'Landschapspark Haagstraat'

Eind 2020 dienden wij een bezwaarschrift in bij het gemeentebestuur van Beveren tegen de bouw van 100 woningen in het woonuitbreidingsgebied aan de Haagstraat in Vrasene.

15 januari 2021

Sterke groei aantal Beverse leden in 2020

Het aantal Beverse leden van Natuurpunt steeg in 2020 met 10%. Eind 2020 waren 791 Beverse gezinnen lid van onze vereniging. Dat komt overeen met bijna 4% van alle gezinnen in Beveren.

20 december 2020
Verenigingsnieuws

Winteractie toch succes ondanks corona

De jaarlijkse Winteractie van Natuurpunt Waasland, waarbij we inheemse bos- en fruitplanten, nestkasten en vogelvoer verkopen in onze regio, kende dit jaar door corona een ietwat hobbelig parcours.

20 augustus 2020
Verenigingsnieuws

Meersenbeekvallei: een gebied met veel natuurpotentieel

Het gebied van de Meersen tussen Melsele en Beveren biedt veel mogelijkheden voor natuurontwikkeling. Natuurpunt Waasland kern Beveren ging alvast op verkenning in het gebied.