De wet van de vrijwilliger

De wet op het vrijwilligerswerk verplicht Natuurpunt Waasland de volgende info aan haar leden en vrijwilligers te geven:

  1. De sociale doelstellingen en juridisch statuut van de vereniging: Natuurpunt Waasland is een vzw die ijvert voor het behoud van alle natuurgebieden en open ruimten op de Antwerpse Linkeroever, (deelgebied van Antwerpen, begrensd enerzijds door de Schelde en anderzijds door de gemeente Zwijndrecht), Zwijndrecht, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Sint-Gillis Waas, Stekene, Sint-Niklaas, Waasmunster, Lokeren, de Schelde (tussen de Nederlandse grens en tot en met de gemeente Temse, ongeacht tot welke gemeente of andere overheid deze rivier behoort met inbegrip van de oeverzone met slik en schor) en de Durme (ongeacht tot welke gemeente of andere overheid deze rivier behoort met inbegrip van de oeverzone met slik en schor)
  2. Verzekeringsmaatschappij: alle Natuurpuntleden en occasionele medewerkers zijn verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid en ongevallen via Natuurpunt. Bestuursleden zijn bovendien verzekerd voor eigen schade bij KBC Coninckx-Van Empsen, Heidestraat 76, 2070 Zwijndrecht.
  3. Eventuele bijkomende verzekering: voorlopig geen.
  4. Betaling van de onkostenvergoeding: vrijwilligers kunnen onkosten die vooraf door het bestuur werden goedgekeurd integraal na afgifte van betalingsbewijs terugbetaald krijgen van Natuurpunt Waasland.
  5. Ethische verplichting vrijwilliger: de vrijwilliger wordt geacht de geheimhoudingsplicht te respecteren en zich loyaal t.o.v. Natuurpunt Waasland te gedragen.
TOP