Nieuws

Nieuws
21 mei 2022
Verenigingsnieuws
Natuur in het hart

Vlaanderen in 2050

Een hoopvol artikel op natuurpunt.be. Hoe kan een Vlaanderen in harmonie met de natuur er in 2050 uitzien? Hoe plaatsen we de natuur weer in het hart van de samenleving? In vijf toekomstbeelden toont Natuurpunt een landschap waarin de natuur opnieuw floreert en we weer samenwerken met de natuur.

Nieuws
23 april 2022
Verenigingsnieuws
Amfibieënwandeling

Verslag van de wandeling in Plaisiersbos

Zaterdag 23 april 2022. Zonnig weer, een mooie natuurlijke omgeving, een goede gids en een groep gemotiveerde deelnemers... dit zijn de noodzakelijke ingrediënten voor een geslaagde activiteit. Op zaterdagmorgen 23 april 2022 waren deze alle aanwezig.

Nieuws
17 maart 2022
Verenigingsnieuws

Zilleghem gift chette

Met vier zullen we in het weekend van 25-26 juni gezamenlijk 240 km te stappen voor het goede doel: meer natuur in Zedelgem! Deze uitdaging gaan ze aan in het kader van Expeditie Natuurpunt.

Nieuws
14 februari 2022
Verenigingsnieuws

Algemene vergadering al wandelend - fotoverslag

Voor 2022 werd de algemene vergadering op een andere manier ingericht, omwille van de aanslepende coronacrisis. In plaats van het gebruikelijke ledenfeest met maaltijd, tombola en quiz werd deze keer gekozen voor een wandeling in Doeveren. Regelmatig werd gestopt om de werking van onze afdeling te verduidelijken. De wandeling werd afgesloten met een drink aan de 'Bar Canard'.

Nieuws
20 januari 2022
Verenigingsnieuws

ACTUA

Dit nieuwsbericht bevat een reeks doorverwijzingen naar actuele en interessante artikels.

Nieuws
10 december 2021
Verenigingsnieuws

Fotoverslag aanplanting geboortebos in Hoogveld

Op zaterdag 4 december 2021 werd, in samenwerking met de Gezinsbond, nog eens 0,5 ha bos aangeplant in Hoogveld. Dat gebeurde door ouders met een boreling.

Nieuws
02 december 2021
Verenigingsnieuws
Aanplanting Doeveren 28/11/21 door Winsol

Natte aanplanting in Doeveren op Focus-WTV

De regen viel met bakken uit de lucht op zondag 28 november 2022. Toch hebben de medewerkers van Winsol, samen met leden van Natuurpunt Zedelgem de moed gevonden om de boompjes hun plaats te geven in het slijkerig veld.

Nieuws
02 december 2021
Verenigingsnieuws
Feest in

Een terugblik op Feest in 't Bos 2021 in Doeveren

Natuurpunt Zedelgem blikt terug op een succesvol feestweekend. Onder een aangenaam herfstzonnetje mochten we corona even vergeten en vonden heel wat oude bekenden, maar ook veel nieuwe en jonge gezichten de weg naar de 5e editie van het Feest in ’t Bos. Deze keer was er dan ook meer dan één reden om te vieren.

Nieuws
16 november 2016
Verenigingsnieuws

Natuurpunt plant 10.000 bomen in Kontich, Zedelgem en Zottegem

KONTICH, ZEDELGEM, ZOTTEGEM - De drie plantacties passen in de campagne Bos voor Iedereen van Natuurpunt, waarbij het brede publiek opgeroepen wordt om mee te sparen en bos aan te planten in de buurt van woonkernen.

TOP