Natuurpunt Zoutleeuw is de plaatselijke afdeling van Natuurpunt in de stad Zoutleeuw en haar deelgemeenten Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven, Helen-Bos en Ossenweg.  Onze afdeling behoort tot de regionale vereniging Natuurpunt Oost-Brabant.

Binnen ons werkingsgebied streven wij naar het realiseren van bovenstaande doelstellingen van Natuurpunt. Verschillende lokale vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor het beheer en de bescherming van het landschap en het erfgoed dat daarin aanwezig is.

Natuurpunt Zoutleeuw neemt heel wat kleine initiatieven om de natuur te beschermen. Zo organiseren we gedurende het hele jaar excursies, activiteiten of beheerdagen in onze natuurgebieden. Regelmatig werken we samen met de Zoutleeuwse scholen in kader van Educatieve Natuurbeheerdagen.

Natuurpunt Zoutleeuw is vertegenwoordigd in de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (iGECORO). 

Natuurpunt Zoutleeuw komt op voor meer ‘echte’ natuur en biodiversiteit in jouw buurt! We willen een hefboom zijn voor maatschappelijke verandering vanuit een perspectief van duurzame ontwikkeling.   Waar mogelijk werken we samen met zowel publieke als private partners.

Zit je met vragen over de werking of concrete projecten binnen onze afdeling?   Aarzel niet om ons te contacteren via info@natuurpuntzoutleeuw.be

Meer info over recente activiteiten vind je op onze facebookpagina en website: 

https://www.facebook.com/groups/www.natuurpuntzoutleeuw.be

TOP