Onze werkgroep is actief in Lier, Nijlen, Berlaar, Zandhoven en de deelgemeenten Broechem en Emblem van Ranst. We bestuderen dag- en nachtvlinders, organiseren telprojecten en doen aan soortbescherming. Wil jij graag een rol spelen in de Vlinderwerkgroep? Neem dan contact met ons op.

Vlinderroutes in onze regio

Onze vlinderwerkgroep wil zoveel mogelijk dagvlindergegevens in onze natuurgebieden verzamelen. Hiervoor hebben we enkele vlinderroutes opgesteld. Tijdens het vlinderseizoen worden deze routes wekelijks of tweewekelijks afgewandeld.

Met behulp van onze vrijwilligers noteren we elke waarneming. Niet alleen de vlinders zelf (imago) maar ook eitjes, poppen en rupsen kan men noteren. Indien je beschikt over een smartphone kan je deze gegevens best invoeren via ObsMapp. Dit is een handige applicatie op je smartphone waarin je alle gegevens kan ingeven (ook offline).

Heb je zin om mee te helpen en gegevens te verzamelen?  Trek er dan op uit naar een van onze uitgestippelde routes.  Deze kan je hieronder terugvinden als ook de mogelijkheid om ObsMapp te downloaden en de handleiding hierover te lezen.

Info over ObsMapp

Om ObbsMapp te kunnen gebruiken heb een account nodig bij www.waarnemingen.be.
Als je dat nog niet hebt is het best dat je deze eerst even aanmaakt.

Installatie op android

Installeer webobs uit google play! https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.webobs_tm&hl=nl

Installatie op iOS & Windows Phone

Dit is momenteel nog niet mogelijk, maar er wordt aan gewerkt! U kunt wel met uw browser naar http://tm.webobs.org gaan en de app op deze manier gebruiken.

Handleiding

Een algemene handleiding vind je hier
http://waarneming.nl/pda/obsmapp/obsmapp.html

  

Vlinderroutes

Er werden 5 verschillende vlinderroutes uitgestippeld.

  • Anderstad te Lier

  • Het Goor te Nijlen

  • Jutse Plassen te Koningshooikt

  • Nierlenderstraat te Broechem

  • Viersels Gebroekt te Viersel

Deze kan je terugvinden via de link https://mapsengine.google.com/map/edit?authuser=0&hl=nl&mid=zDumRJ_iE_8E.kveyl-xPv3TQ

 

TOP