Bezoekerscentrum Grote Netewoud
Wendy Thys

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen is het bezoekerscentrum tijdelijk gesloten. De natuurgebieden blijven wel open voor een gezonde wandeling of fietstocht. Volg de voorzorgsmaatregelen en respecteer de natuur. Voor up-to-date informatie kan je terecht op www.natuurpunt.be/corona.

Welkom in het Grote Netewoud

In het hart van de groene Kempen vind je het Grote Netewoud, een reeks van natuurgebieden langsheen de Grote Nete en haar zijrivieren. Pal in het midden van het Grote Netewoud, dat zich uitstrekt over de grondgebieden Balen, Meerhout, Mol en Geel bevindt zich bezoekerscentrum Grote Netewoud. Mooi gesitueerd op een groene én historische site in een gerenoveerde 17de eeuwse watermolen, stroomt de Grote Nete hier letterlijk door het gebouw.

Bezoekerscentrum Grote Netewoud

Je kan in het bezoekerscentrum terecht voor een drankje, informatie over de natuurgebieden van het Grote Netewoud, wandel -en fietskaarten, toeristische informatie en een klein aanbod uit de Natuurpunt-winkel. Zoek je plekje in de watermolen, op het terras of op één van de gezellige bankjes langs het stromende water van de vistrap. 

Het bezoekerscentrum organiseert jaarlijks een aantal kleine en grotere activiteiten zoals 'Het groot vogelfeest', 'Nacht van de vleermuis', 'Totterpad by night' of 'Dag van de natuur'. Daarnaast is er een breed aanbod aan cursussen, workshops, lezingen, en presentaties. Hou de activiteitenkalender in de gaten en kom zeker een keer langs!

Blijf je graag op de hoogte van alle activiteiten in het Grote Netewoud? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:


Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP