Online jaaropleiding Wildplukken
Korte info
Het basispakket binnen het aanbod van opleidingen bij Forest To Plate. Je krijgt toegang tot een digitaal leerplatform met meer dan 50 planten. Via gedetailleerde plantenfiches en een uitgebreide video per plant zet je op zelfstandige wijze je eerste stappen als wildplukker.
Bij elke plant ontvang je ook smakelijke recepten, je leert ze dus niet alleen herkennen maar ook culinair toepassen.
Tenslotte kan je ook rekenen op enkele leuke extra's. Je ontvangt de hele cursus in één keer, je kan dus doorheen het hele jaar starten hiermee en zo de leerstof zelfstandig op eigen tempo verwerken.
Wat houdt de opleiding in?
-7 modules
-externe specialisten en chefs
-uitgebreide video’s met planten
-cursusboek (downloadbaar)
-350+ pdf pagina’s met informatie over planten
-150+ pdf pagina’s met heerlijke recepten
-leer meer over seizoensplanten
-determinatiekenmerken
-2 jaar toegang tot de online videos
Wat krijg je te zien?
-wildplukregels
-geschiedenis van wildpluk
-inhoudsstoffen van planten
-plantenfamilies
-planten in tijden van oorlog
-kruiden drogen
-EHBO-planten in on ze natuur
-jager-verzamelaars in de wereld
Inschrijven
Kostprijs: €149. Inschrijven kan via onderstaande knop.
Online lesgevers
Ben Brumagne
samen met oprichter van Forest To Plate, Ben Brumagne, gaan we op zoek naar eetbare wilde planten. dit doen we in verschillende delen van het land doorheen het jaar.
Natalie Schrauwen
fermentatie- en wildpluk expert Natalie Schrauwen geeft een les rond fermentatie.
Mike De Roover
autoriteit in ons land op gebied van bushcraft en wild food. bereid je voor op een echte wild food les.
De foodarcheoloog
Jeroen Van Vaerenbergh, beter bekend als de 'Foodarcheoloog' nodigt ons uit om kennis te maken met ons culinaire verleden.
Louis De Jaeger
Louis De Jaeger is een maximum-impact-man en doet er alles aan om deze wereld duurzamer te maken in alle aspecten.
Toos Vergote
samen met vegan chef Toos Vergote maken we een heerlijke quiche met melde en bijvoet.
Niel De Weerdt
Niel toont ons hoe je op een gastronomische wijze een voorgerecht en dessert kan maken met wilde eetbare planten.
MEER INFO en FAQ’s
=> https://www.foresttoplate.com/online-opleiding-wildplukken
Organisatie
Mede-organisatoren
Online inschrijvingen zijn gesloten voor deze activiteit.
Online inschrijvingen zijn gesloten voor deze activiteit.