Workshop ambachtelijk brood in de houtoven 18/06 AFGELAST
Waarom smaakt het ene brood anders dan het andere? Welke soorten graan bestaan er? Wat is het verschil tussen bloem en meel? Hoe bak je brood in een houtgestookte bakoven? In deze workshop volgen we, onder begeleiding van bio-bakker Marjolijn Bloemmen, de weg die graan aflegt van het veld tot het brood op je bord. Je kneedt, bakt in de houtgestookte bakoven en neemt een heerlijk dampend broodje mee naar huis!
Wat breng je mee?
schort
keukenhanddoek
broodzak
mondmasker
Wat krijg je mee naar huis?
zelfgebakken bio-brood
broodrecept
Waarvoor zorgen we tijdens de workshop?
Een broodproevertje
water/koffie/thee
Info en inschrijven programma bakovenhuisje 2021 -2022
Plan je bezoek: Info over bereikbaarheid
Heb je vragen over deze cursus, wil je kennis en passie delen over authentieke bakovens of heb je een idee voor een activiteit in of over natuur in een stedelijke context? Contacteer lies.coosemans@natuurpunt.be
Prijs
Tarief niet-leden: 44.00 euro
Organisatie
Online inschrijvingen zijn gesloten voor deze activiteit.
Meer activiteiten
ErfgoedOnline inschrijvingen zijn gesloten voor deze activiteit.
