Bos voor Iedereen-wandelingen

In de herfst zijn onze bossen weer op hun mooist: bladeren kleuren rood, oranje en geel, eekhoorns haasten zich om hun wintervoorraad aan te leggen, de lage zon dompelt de natuur onder in een prachtig licht. Het is het uitgelezen moment om het bos en al haar bewoners te leren kennen. 

Kom het bos daarom met al je zintuigen ontdekken tijdens een gegidste Bos voor Iedereen-wandeling, georganiseerd door onze afdelingen. Tijdens de wandeling verwent een bosgids je met weetjes, vragen en zinnenstrelende ervaringen. Een boswandeling zal nadien nooit meer hetzelfde zijn. Een aanrader voor het hele gezin!  

radio2 natuurwandelingen

Frisse natuurlucht, een gezonde blos op de wangen en diepe ademteugen: wandelen is gezond, en al helemaal als je het in de natuur doet. Natuurpunt slaat voor het derde jaar op rij de handen in elkaar met radio2 en stippelde in de bossen in je buurt gezellige natuurwandelingen uit. "eNatuurpuntvrijwilligers, bosliefhebbers en radio2 gidsen je door het natuurgebied. Scan de QR-bordjes onderweg, helemaal op je eigen tempo. Wandel, luister en geniet!

> Ontdek alle 24 radio2-natuurwandelingen hier.

Verder op ontdekking in het bos

Op stap in onze mooiste bossen of met je (klein)kinderen sporen zoeken tussen de bomen. In het bos valt altijd wel iets te beleven. Of je komt er heerlijk tot rust.

> De mooiste bossen per provincie

Magistrale bosroutes

> De mooiste herfstwandelingen

> Op stap in aangeplante bossen

> De leukste speelbossen

> Bos-Survival-Tips

> Reetjes spotten in het bos

meisje in boom - Wim Dirckx

Leven in het bos

Foto's: Joren en Johan Quinten

Maak kennis met onze bossoorten

De biodiverse bossen die Natuurpunt beheert, barsten van het leven. Ontdek de zoogdieren, vogels, insecten en paddenstoelen in het bos! 

Bosvogels

Zoogdieren in het bos

Insecten in het bos

Paddenstoelen herkennen

 

Bos voor Iedereen wordt georganiseerd door Natuurpunt

Volg Natuurpunt op FacebookVolg Natuurpunt op InstagramVolg Natuurpunt op Twitter

TOP