public://itr_longread/webbanner_website_paddenstoelen_1290x550.jpg

Deze herfst trekken we de bossen in om zoveel mogelijk paddenstoelen te verzamelen tijdens de Digitale Paddenstoelenpluk van Natuurpunt. In Vlaanderen komen meer dan 4.000 verschillende soorten voor. Probeer op je heerlijke herfstwandelingen zoveel mogelijk soorten te fotograferen. Eet ze niet, pluk ze niet, maar identificeer ze met de ObsIdentify app. Zo ontdek je meer over de krachtpatsers van het bos: ze ruimen het op, zijn voedsel voor de dieren en beschermen bomen tegen ziektes. Hoe meer soorten, hoe meer biodiversiteit. Samen proberen we deze herfst zoveel mogelijk soorten waar te nemen in Vlaanderen.

Hoe werkt het

Ontrafel de geheimen van paddenstoelen tijdens de Digitale Paddenstoelenpluk

Hoe werkt het

Hoe herken je ze

Het herkennen van paddenstoelen is vaak moeilijk. We helpen je op weg met dit overzicht.

Herken de juiste paddenstoel

Download de poster

Natuurpunt maakte voor jou een overzicht met enkele makkelijk te herkennen paddenstoelen

Download de poster

Ga op pad en en dompel jezelf onder in de wondere wereld van paddenstoelen

Meer weten

Koop de juiste gids, volg een cursus of sluit je aan bij een werkgroep

Meer weten over paddenstoelen

Giftig of niet

Paddenstoelen zijn erg moeilijk om te herkennen. Speel op veilig, laat ze staan en pluk ze digitaal

Eten van paddenstoelen

Klik hier voor de paddenstoelenposter
De Grote Paddenstoelengids

WIN EEN GROTE PADDENSTOELENGIDS

Grote Paddenstoelengids

Doe mee en maak zo kans op een van de 10 Paddenstoelengidsen. Deel je mooiste foto’s van paddenstoelen op sociale media met #digitalepaddenstoelenpluk en @natuurpunt. De 10 mooiste foto’s belonen we met deze gids.

De Grote Paddenstoelengids voor onderweg

BESCHERM DE NATUUR IN VLAANDEREN

Word lid van Natuurpunt

Word lid en steun het werk van Natuurpunt

Voor 30 euro ben je lid van de grootste natuurvereniging in Vlaanderen. Je ontvangt een welkomstpakket en elk seizoen het prachtige ledenmagazine Natuur.blad. Als lid download je onbeperkt wandelkaartjes op de website om volop van de natuur te genieten.

Ja, ik word lid van Natuurpunt

Vaker paddenstoelen tellen? > www.waarnemingen.be

De Digitale Paddenstoelenpluk wordt georganiseerd door Natuurpunt

Volg Natuurpunt op FacebookVolg Natuurpunt op InstagramVolg Natuurpunt op Twitter