public://itr_longread/webbanner_website_paddenstoelen_1290x550.jpg

Deze herfst trokken we massaal de bossen in om zoveel mogelijk paddenstoelen te verzamelen tijdens de Digitale Paddenstoelenpluk van Natuurpunt. Van 1 september tot 30 november werden meer dan een half miljoen paddenstoelenfoto's verzameld in de app ObsIdentify. Dat leverde 111.804 waarnemingen op van 1824 soorten, waaronder niet alleen veel zwavelkopjes, honingzwammen en vliegenzwammen, maar ook zeldzaamheden zoals de kammetjesstekelzwam, pruikzwam en adonismycena. De resultaten van de Digitale Paddenstoelenpluk 2020 verzamelden we in een infographic:

Hoe werkt het

Ontrafel de geheimen van paddenstoelen tijdens de Digitale Paddenstoelenpluk

Hoe werkt het

Hoe herken je ze

Het herkennen van paddenstoelen is vaak moeilijk. We helpen je op weg met dit overzicht.

Herken de juiste paddenstoel

Download de poster

Natuurpunt maakte voor jou een overzicht met enkele makkelijk te herkennen paddenstoelen

Download de poster

Ga op pad en en dompel jezelf onder in de wondere wereld van paddenstoelen

Meer weten

Koop de juiste gids, volg een cursus of sluit je aan bij een werkgroep

Meer weten over paddenstoelen

Giftig of niet

Paddenstoelen zijn erg moeilijk om te herkennen. Speel op veilig, laat ze staan en pluk ze digitaal

Eten van paddenstoelen

Klik hier voor de paddenstoelenposter
De Grote Paddenstoelengids

BESCHERM DE NATUUR IN VLAANDEREN

Word lid van Natuurpunt

Word lid en steun het werk van Natuurpunt

Voor 30 euro ben je lid van de grootste natuurvereniging in Vlaanderen. Je ontvangt een welkomstpakket en elk seizoen het prachtige ledenmagazine Natuur.blad. Als lid download je onbeperkt wandelkaartjes op de website om volop van de natuur te genieten.

Ja, ik word lid van Natuurpunt

Vaker paddenstoelen tellen? > www.waarnemingen.be

Bekijk de resultaten van de Digitale Paddenstoelenpluk 2020

De Digitale Paddenstoelenpluk wordt georganiseerd door Natuurpunt