Bos voor Iedereen-lied

Tijs Vanneste schreef een lied voor Bos voor Iedereen. Een lied dat de zintuigen prikkelt, net als het bos.

“Als ik over mijn gedachten val en mijn hoofd vol zit, dan ga ik naar het bos, hier twee straten verder van mijn huis. Dan ga ik wat wandelen of ik zet me ergens tegen een boom en luister naar het ruisen van de kruinen van de bomen. De rust en stilte geven me dan terug zuurstof." 

De natuur intrekken in stressvolle tijden is heilzaam, voor ons allemaal. Bossen hebben een rustgevende werking, vergroten de creativiteit en versnellen herstel. Wat de natuur doet met je lijf en je hoofd, daar kan geen medicijn aan tippen. Slechts vijf minuten in het groen is al voldoende om je vrijer en gelukkiger te voelen, een beter zelfbeeld te krijgen én je bloeddruk te laten dalen. Drie voordelen van een ommetje naar het bos op een rij: 

  1. Ping ping… emoji’s, GIFs en een stroom aan berichten; ons brein krijgt dagelijks gemiddeld 120.000 prikkels te verwerken. Gun je ogen en brein dus wat rust en trek het bos in. Je focus zal scherper zijn dan ooit.

  2. Studies tonen aan dat de natuur stress vermindert. Een groene omgeving doet bewegen, waardoor je gelukshormonen stijgen en het stresshormoon cortisol afneemt. Een dagelijkse wandeling is de sleutel naar een gezonder en gelukkiger leven. 

  3. Het bos is een feestje voor je longen, want je zit er aan de bron van zuivere lucht. Terwijl wij zuurstof inademen en koolstofdioxide (CO2) uitademen, doet een boom net het tegenovergestelde. Bomen zijn de luchtzuiveraars die wij broodnodig hebben. 

Trek er dus op uit en ga zuurstof tanken in het bos. Of kom helpen op één van onze bosplantacties in je buurt. Want iedereen heeft recht op bos in de buurt. En samen iets terugdoen voor de natuur, dat is driedubbel gewonnen, toch?! 

Kan je niet komen helpen planten en wil je toch bijdragen aan meer bos in je buurt? 

Doe een gift voor Bos voor Iedereen. Met jouw steun kunnen Natuurpunters overal in Vlaanderen extra bos realiseren. Voor elke € 10 plant Natuurpunt 4 m² bos met 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd.

Wil je graag een gift doen via overschrijving? Dat kan! Stort jouw bijdrage op BE56 2930 2120 7588 en vermeld '3333 - R - Bos voor Iedereen'.

 

Bos voor Iedereen wordt georganiseerd door Natuurpunt

Volg Natuurpunt op FacebookVolg Natuurpunt op InstagramVolg Natuurpunt op Twitter

TOP