Met een schenking aan Natuurpunt, of door Natuurpunt op te nemen in uw testament, helpt u mee om de natuur te beschermen. Zeker wie geen kinderen heeft kan door het maken van een testament zelf beslissen waar zijn/haar vermogen na overlijden terecht komt. Omdat dit juridisch correct moet verlopen, helpt Natuurpunt u vrijblijvend en discreet met al uw vragen.

public://itr_longread/getuigenis_carine-walter_uitsnede.jpg

Puur natuur, zo mag je Carine en Walter typeren. Op onze afspraak aan de Gentbrugse Meersen vertellen ze honderduit over het belang van natuur en dieren in hun leven. “Die passie delen we met elkaar en met onze honden Fleurke en Blacky. Samen met hen verkennen we wekelijks natuurgebieden. Daar genieten ook zij intens van. Maar altijd aan de leiband, hé! Ons moet je niet uitleggen dat je honden beter niet loslaat in kwetsbare natuur.”

Zo dragen we ons steentje bij aan een veilige haven voor dieren

“We zijn al 20 jaar lid van Natuurpunt en zetten ons graag in voor dieren. Als ik een gekwetst duifje langs de weg zie liggen, neem ik het mee voor verzorging in het vogelopvangcentrum. Via Joost konden we mee op pad met de Natuurpunters die gekwetste kustvogels helpen. Toen zeiden we tegen elkaar: ‘daar zouden onze centjes goed besteed worden’. En dus namen we Natuurpunt op in ons testament. Kinderen hebben we niet, dus waar kunnen we beter in investeren dan in de uitbreiding en versterking van de natuur? Dat is goed voor iedereen: mens en dier!”

public://itr_longread/dirk_vercoutter_3.jpg

"Ik heb geen kinderen", zegt Dirk Vercauteren. Hij heeft daarom een testament opgemaakt waarin hij alles aan Natuurpunt nalaat. "Mijn vrouw schreef een testament met een duolegaat voor Natuurpunt. Zij schenkt een deel aan iemand die haar dierbaar is, en de rest aan Natuurpunt, met dien verstande dat Natuurpunt alle aktekosten moet betalen voor die erfgenaam”.

"In al die jaren in de polders heb ik de natuur zien verprutst worden. Maar ik heb ook gezien hoe dankzij het werk van Natuurpunt de natuur er weer bovenop komt. Ik vind het een geruststellende gedachte dat dit werk wordt voortgezet zodat nog vele generaties kinderen door de polders kunnen dwalen."

Ik wens meer informatie

public://itr_longread/longread_testament_denise_wimdirckx_2500.jpg
Mijn erfenis gaat naar grondaankopen in twee gebieden waarmee ik een band heb: de Assels, voor mijn jeugdherinneringen, en de Damvallei, voor een vriendin die daar vrijwilliger was.

Ik wil dat er iets goeds met mijn geld gebeurt als ik er niet meer ben

Mijn vader was een echte natuurliefhebber", vertelt Denise Floryn. "Toen ik een jaar of tien was, nam hij me mee naar de Assels in Drongen bij Gent. Hij vertelde me over de plantjes en de diertjes in het gebied, de paddenstoelen, de sloten… Dat werd al snel een familietraditie. Mijn zus en ik trokken op onze trottinette naar daar om onze boterhammen op te eten en in de vijver te spelen. Het is dankzij mijn vader dat ik zo van de natuur hou. Eigenlijk had ik biologie willen studeren, plantkunde. Maar toen mijn vader stierf, ben ik als negentienjarige op het stadsarchief van Gent gaan werken. De natuur in trekken, dat heb ik gelukkig nooit verleerd”.

“Ik wil dat er iets goeds met mijn geld gebeurt als ik er niet meer ben. Daarom heb ik Natuurpunt opgenomen in mijn testament. Mijn erfenis gaat naar grondaankopen in twee gebieden waarmee ik een band heb: de Assels, voor mijn jeugdherinneringen, en de Damvallei, voor een vriendin die daar vrijwilliger was”.

public://itr_longread/longread_testament_carine_wimdirckx_2500.jpg

Ik ben absoluut fan van Natuurpunt

Het is belangrijk om onze mooie wereld gezond te houden. Omdat ik alleenstaande ben maakte ik een testament op waarin ik zestig procent aan Natuurpunt nalaat.

De stad heeft een grote aantrekkingskracht op mij", zegt Carine Theuninck. "Ik woon en werk in één van de prachtige panden in het mystieke en mooie Begijnhof van Brugge. Ik kan enorm genieten van de drukte van steden zoals Barcelona, Parijs en New York, maar na een drukke dag als zaakvoerder van het Shiatsu & Massagehuis heb ik nood aan de rust van de natuur. Dan kan ik genieten van de stilte, het alleen zijn en kom ik herboren weer thuis. Ik ben absoluut fan van Natuurpunt. Die zet zich voortdurend in om bedreigde planten, dieren en landschappen te beschermen.

Het is belangrijk om onze mooie wereld gezond te houden. Omdat ik alleenstaande ben maakte ik een testament op waarin ik zestig procent aan Natuurpunt nalaat. Zo kan iedereen blijven genieten van onze unieke bossen, natuurlijke duinen en kleurrijke heidelandschappen.”

Neem contact op met Joost Verbeke, onze verantwoordelijke voor testamenten en legaten

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Joost Verbeke, onze verantwoordelijke schenkingen en legaten.

Al uw vragen worden vertrouwelijk behandeld

Tel: 015-29 72 49
Gsm: 0477-20 47 27
Natuurpunt, tav Joost Verbeke, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen
joost.verbeke@natuurpunt.be

 

Natuurpunt is lid van Testament.be en Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (V.E.F.)

Natuurpunt is lid van testament.be en de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving (V.E.F.)


 

Ik wens meer informatie

TOP