Grote bont specht
Wim Dirckx

Bos N

Boom
Oppervlakte
Klein gebied - Minder dan 10 hectare
  • Honden zijn welkom, maar moeten wel aan een leiband.

Toegankelijkheid

Op het einde van de Rode Kruisstraat in Boom start een bewegwijzerd wandelpad doorheen Bos N. Na een regenperiode kan het wandelpad soms vrij drassig zijn. Wandelaars met honden zijn welkom, wel enkel met hun dier aan de leiband en hondenpoep wordt meegenomen in een plastiek zakje.

 Top

Beschrijving van het gebied

Bos N is een gedempte kleigroeve die voorbestemd was als woonuitbreidingsgebied. Acties van de plaatselijke Werkgroep Bomen in Boom zorgden ervoor dat het Boomse gemeentebestuur in 1998 besliste om Put N grotendeels om te vormen tot natuurgebied. Put N werd Bos N en sinds 2008 is het beheer van het gebied in handen van Natuurpunt.

 Top

Natuurbeheer

Bos N is 4,5 hectare groot. Vrijwilligers van Natuurpunt hebben de voorbije jaren gewerkt aan de bouw van wandelbruggen over sloten, het plaatsen van infoborden en de aanleg van een bewegwijzerd wandelpad. Samen met plaatselijke scholen werden struwelen met streekeigen en autochtone struiken aangeplant aan de randen van Bos N. 

 Top

Verder wandelen in de buurt

Via het wandelnetwerk Rivierenland kan je een leuke wandel- en natuurkijkdag beleven in Bos N en verder in het gemeentelijk park, de Kleine Steylen, de Schorre en zelfs langs de boorden van de Rupel. Tijdens je wandeling ontmoet je diverse projecten van Natuurpunt, zoals kunstnesten voor steenuilen, torenvalken en huis– en gierzwaluwen.

Deze wandeling start aan het Nautisch bezoekerscentrum Rupelstreek, Hoek 76 in Boom en werd opgenomen in de Wandelgids: Ontdek de natuur langs de Schelde, Rupel en Nete. De Wandelgids kost 2 euro en is verkrijgbaar bij Natuurpunt Rupelstreek, Toerisme Rupelstreek en in Natuur.huis de Paardenstal. Ontdek ook deze gebieden in de buurt:

Walenhoek - Niels Broek

Biezenweiden

Oude Netearm

 Top

Krijg de kaart en de routes
1.20km

Bos N - blauwe route

Steun dit natuurgebied met een gift.
  • Gebieden aankopen en beheren is de beste manier om de natuur te beschermen
  • Voor elke gift van 40 euro of meer krijg je een fiscaal attest

Help Bos N groeien

Gift via overschrijving

Stort je bijdrage op BE56 2930 2120 7588 met de vermelding van "Gift Bos N".

Wil je een geleide wandeling boeken met een ervaren gids?

Neem contact op met info@natuurpuntrupelstreek.be

Iets te melden?

Zijn er wandelbordjes verdwenen? Heb je iets te melden over een natuurgebied? Bezorg ons je feedback.