Resultaten in de buurt van 'Genk'

Natuurgebieden in de buurt

De Maten

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
De Maten tussen Genk en Hasselt is een van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen. Je kan hier wandelen in een bonte verzameling landschappen die ontstaan zijn tussen de vele vijvers. De zachte natuurlijke helling van de Stiemerbeekvallei vormt de zijflank van de vijvers in De Maten. Door de flauwe hellingsgraad konden reusachtige rietvelden ontstaan. Zij zijn een ideale woonplaats voor riet- en moerasvogels. Ter info 2/9/2016: de toegankelijkheid met de kinderwagen is op dit moment niet aan te raden (enkel op onze groene en blauwe wandeling, kant Slagmolen-Genk)

Het Wik

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
Midden in de bosrijke omgeving van Bokrijk ligt het vijvercomplex Het Wik. Met grote fierheid kunnen we zeggen dat vogels hier graag broeden en hun jongen grootbrengen. Er werden al meer dan 80 vogelsoorten broedend aangetroffen. Havik, wespendief, zwarte specht, houtsnip en fluiter nestelen in de bosrijke omgeving van de vijvers. In Het Wik vind je ook enkele bijzondere soorten zoals de gevlekte witsnuitlibel, de beekoeverlibel en de koraaljuffer. Ook de boomvalk profiteert van de vele libellen en gaat regelmatig boven het water jagen.

Klotbroek

Genk Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Het Klotbroek verbindt de droge gebieden Schemmersberg en Zonhoverheide met Bokrijk en het Wik. Het is een van nature zeer vochtig gebied.

Activiteiten in de buurt

Beheerwerken in de Demervallei

Het Demervallei is actief in de verschillende natuurgebieden zoalq Dorpsbemden, Dautenweyers en Sluisbemden.

Wie: Natuurpunt Diepenbeek

Waar: Diepenbeek, Plaats van samenkomst wordt medegedeeld via E-mail

V V

Op zoek naar wintervogels

Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt staat voor de deur! Op de voedertafels in de Vlaamse tuinen zie je een aantal verstokte thuisblijvers zoals mezen en vinken.

Wie: Bezoekerscentrum De Watersnip

V V

Algemene ledenvergadering

Hans Van den Bossche, de voorzitter van Natuurpunt Beringen, bijt de spits af en geeft een overzicht van de realisaties in 2016 en bespreekt waar we naartoe willen in 2017.

Wie: Natuurpunt Beringen

Beheerwerken in de Maten

Licht beheerwerk voor vrijwilligers in de Maten.

Wie: Natuurpunt Genk

Waar: Genk, Parking tegenover de Slagmolen

Het Grote Vogelweekend

Beleef samen met ons het plezier van vogels observeren op de voedertafel.

Wie: Bezoekerscentrum De Watersnip

Bezoekerscentra in de buurt