Resultaten in de buurt van 'Genk'

Natuurgebieden in de buurt

De Maten

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
De Maten tussen Genk en Hasselt is een van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen. Je kan hier wandelen in een bonte verzameling landschappen die ontstaan zijn tussen de vele vijvers. De zachte natuurlijke helling van de Stiemerbeekvallei vormt de zijflank van de vijvers in De Maten. Door de flauwe hellingsgraad konden reusachtige rietvelden ontstaan. Zij zijn een ideale woonplaats voor riet- en moerasvogels. Ter info 2/9/2016: de toegankelijkheid met de kinderwagen is op dit moment niet aan te raden (enkel op onze groene en blauwe wandeling, kant Slagmolen-Genk)

Het Wik

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
Midden in de bosrijke omgeving van Bokrijk ligt het vijvercomplex Het Wik. Met grote fierheid kunnen we zeggen dat vogels hier graag broeden en hun jongen grootbrengen. Er werden al meer dan 80 vogelsoorten broedend aangetroffen. Havik, wespendief, zwarte specht, houtsnip en fluiter nestelen in de bosrijke omgeving van de vijvers. In Het Wik vind je ook enkele bijzondere soorten zoals de gevlekte witsnuitlibel, de beekoeverlibel en de koraaljuffer. Ook de boomvalk profiteert van de vele libellen en gaat regelmatig boven het water jagen.

Klotbroek

Genk Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Het Klotbroek verbindt de droge gebieden Schemmersberg en Zonhoverheide met Bokrijk en het Wik. Het is een van nature zeer vochtig gebied.

Activiteiten in de buurt

Dauwwandeling in de Maten

Natuurwandeling met aandacht voor vogels en vogelgeluiden in de Maten onder leiding van een natuurgids.

Meenemen: Goede wandelschoenen.

Honden zijn niet toegelaten.

Wie: Natuurpunt Genk

Waar: Genk, Parking kruispunt Dilikensweier/fietspad

Vroegvogeltocht in het Munsterbos

Zondag, 30 april 2017

Wie: Natuurpunt Zuidoost-Limburg

Waar: Bilzen, Parking aan de speeltuin/Delhaize

Lentewandeling in de Mombeekvallei tot op de Nok van Hasselt

Vertrek: aan de elektriciteitscabine (hoek Sasput-Muntelbeekstraat, Sint Lambrechts Herk)

Afstand : 4,8 km

Wie: Natuurpunt Hasselt-Zonhoven

Waar: Sint-Lambrechts-Herk, Aan de elektriciteitscabine (hoek Sasput-Muntelbeekstraat, Sint Lambrechts Herk)

W W

Vrijwilligersopleiding: Vrijwilliger zijn bij Natuurpunt, hoe overleef ik dat?

Sta je in voor het onthaal van bezoekers in de bezoekerscentra of Natuurpunthuizen en wil je graag nog wat bijleren? Kom dan naar deze dag vol met boeiende opleidingen.

Wie: Natuurpunt CVN, Rode Kruis

Waar: Hasselt, Bezoekerscentrum Kiewit

Wandeling in de Maten: Koekoekswandeling

Natuurwandeling in de Maten onder leiding van een natuurgids.

Wie: Natuurpunt Genk

Waar: Genk, Parking tegenover de Slagmolen