Resultaten in de buurt van 'Genk'

Natuurgebieden in de buurt

De Maten

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
De Maten tussen Genk en Hasselt is een van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen. Je kan hier wandelen in een bonte verzameling landschappen die ontstaan zijn tussen de vele vijvers. De zachte natuurlijke helling van de Stiemerbeekvallei vormt de zijflank van de vijvers in De Maten. Door de flauwe hellingsgraad konden reusachtige rietvelden ontstaan. Zij zijn een ideale woonplaats voor riet- en moerasvogels. Ter info 2/9/2016: de toegankelijkheid met de kinderwagen is op dit moment niet aan te raden (enkel op onze groene en blauwe wandeling, kant Slagmolen-Genk)

Het Wik

Genk Zeer groot gebied - Meer dan 100 hectare
Midden in de bosrijke omgeving van Bokrijk ligt het vijvercomplex Het Wik. Met grote fierheid kunnen we zeggen dat vogels hier graag broeden en hun jongen grootbrengen. Er werden al meer dan 80 vogelsoorten broedend aangetroffen. Havik, wespendief, zwarte specht, houtsnip en fluiter nestelen in de bosrijke omgeving van de vijvers. In Het Wik vind je ook enkele bijzondere soorten zoals de gevlekte witsnuitlibel, de beekoeverlibel en de koraaljuffer. Ook de boomvalk profiteert van de vele libellen en gaat regelmatig boven het water jagen.

Klotbroek

Genk Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Het Klotbroek verbindt de droge gebieden Schemmersberg en Zonhoverheide met Bokrijk en het Wik. Het is een van nature zeer vochtig gebied.

Activiteiten in de buurt

Z Z

Op naar de top van de terril van Heusden-Zolder

Wie: Bezoekerscentrum De Watersnip

Waar: Beringen, Bezoekerscentrum De Watersnip

Natuurontdekkingstocht voor kinderen

Zin om buiten te spelen en al spelend de natuur ontdekken. "Hoe snel is een oorworm en hoe vind je de weg zonder gps?"Stel vragen en zoek naar de oplossing.

Wie: Bezoekerscentrum Kiewit, Natuurpunt Limburg

Waar: Hasselt, Bezoekerscentrum Kiewit

Excursie SAP-clubje D6-55-23 Kermt

Plantjes determineren in heischrale boszomen, oud bos met Fraai hertshooi en bleke zegge enz..

Iedereen welkom!

Wie: Natuurpunt Hasselt-Zonhoven

Waar: Kermt, Herkenrodebos

Excursie SAP-clubje D6-56-44 Hasselt

Plantjes determineren in groene zone achter crematorium Hasselt.

Wie: Natuurpunt Hasselt-Zonhoven

Waar: Hasselt, Parking Crematorium/kerkhof

Z Z

Beheerwerken Doolbos

Natuurpunt Houthalen-Helchteren werkt verder aan het onderhoud van het Doolbos in Helchteren.

Wie: Natuurpunt Houthalen-Helchteren

Waar: Houthalen-Helchteren, Parking Kasteelbrouwerij Den Dool