Resultaten in de buurt van 'Brugge'

Natuurgebieden in de buurt

Ter Doest

Brugge Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
Op een steenworp van Lissewege ligt Ter Doest, een laaggelegen natuurgebied met veel rietland, sloten, kamgrasweiden en zilte graslanden. Het zout in de bodem is niet alleen te danken aan de vroegere aanwezigheid van slikken en schorren, maar ook een gevolg van de nabijheid van het hoger gelegen Boudewijnkanaal.

Schobbejakshoogte - Zevenkerken - Rode Dopheidereservaat

Beernem Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Samen met Zevenkerken en Rode Dopheidereservaat vormt Schobbejakshoogte een van de toppers in Vlaanderen voor Noord-Atalantische heide. In het gebied Schobbejakshoogte gaat heide hand in hand met landduinen. Landduinen zijn in Vlaanderen vrij zeldzaam geworden. Ze ontstonden tijdens de laatste ijstijden door zandafzettingen vanuit de Noordzee. In de Schobbejakshoogte vind je ze nog wel. Om de heide mee te beheren worden schapen ingezet. Zij verorberen onder meer schapengras en schapenzuring.

Wulgenbroeken

Brugge Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Dit gebied van zowat 9 ha is de jongste telg van de natuurgebieden die Natuurpunt Brugge heeft aangekocht en/of beheert. Het zijn natte weiden die dienst doen als overstromingsbuffer voor Sint ­Michiels.

Activiteiten in de buurt

Expeditie op het strand

begeleide strandwandelingen om 10.00 u, 13.00 u en 14.00 u; strand en zeefauna, bekijken van vangst kruier.

Wie: Natuurpunt De Haan

Waar: De Haan, zeedijk De Haan, ter hoogte van Rode Kruispost aan de tent 'Week van de Zee',

Zweefvliegentocht in Heideveld-Bornebeek en Bulskampveld

Het natuurgebied Heideveld-Bornebeek is een kleine parel binnen het landschapspark Bulskampveld.

Wie: Natuurpunt Studie

Waar: Beernem, Bulscampveld 9, achterkant bezoekerscentrum Bulskampveld, 8730 Beernem

Lentezangers in de duinen

Lenteconcert in de Zwinduinen - warme kledij, laarzen, verrekijker en eventueel loep zijn handig

Wie: Natuurpunt Knokke-Heist

Waar: Knokke-Heist, Oosthoekplein Knokke-Zoute

Excursie naar de Vorte Bossen

De Vorte bossen zijn uitzonderlijk voor de voorjaarsflora.  Maar op dit tijdstip zijn er ook vlinders en andere insecten actief.

Wie: Natuurpunt Brugge

Waar: Assebroek, parking Steenbrugge

Mandalla's op het strand

Mandalla's maken op het Kneistse strand, een andere manier om het strand te beleven