Resultaten in de buurt van 'Kortrijk'

Natuurgebieden in de buurt

Leiekant - 't Schrijverke

Kortrijk Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Jaren geleden werd de Leie rechtgetrokken om te voldoen aan de Europese tonnenmaat voor schepen van 1250 ton. Na de rechttrekking ontstonden her en der afgesloten meanders. Enkele natuurliefhebbers staken de handen uit de mouwen om één van die Leiearmen om te vormen tot natuurgebied. Enkele duizenden bomen en struiken werden aangeplant. Na die inrichtingswerken werd de bescherming van de omgeving een belangrijk streefdoel. Deze open ruimte is, in het dichtbewoonde Zuid-West-Vlaanderen, een nog relatief ongeschonden vallei. Een deelgebied, 't Schrijverke' ontleent zijn naam aan een klein watertorretje, dat alleen overleeft in zuiver water.

Stadsgroen Venning

Kortrijk Klein gebied - Minder dan 10 hectare
In 1999 startte in de aandachtswijk Venning de ontwikkeling van een groenzone: Stadsgroen Venning. De unieke benadering van dit stedelijk groen leidde er toe dat de kwaliteit en de dynamiek van de verstedelijkte en kansarme woonwijk aanzienlijk opgewaardeerd werd.

Natuurtuin Gilbert Desloovere

Kortrijk Klein gebied - Minder dan 10 hectare
In een stadswijk van Kortrijk bevindt zich de Natuurtuin Gilbert Desloovere. Het is een klein plekje prachtige natuur, tussen een woonwijk en de ring rond Kortrijk, met een grote biodiversiteit.

Activiteiten in de buurt

Beheerswerken: Braebos maaibeheer - zone poel en knotwilgen

Wie: Natuurpunt Zwevegem

Waar: Zwevegem, Loods Natuurpunt Zwevegem (Sint- Pietersbrugske)

natuur tentoonstelling

Om de 2 jaar organiseert Natuurpunt - De Buizerd tijdens het kermisweekend te Ingelmunster een natuurtentoonstelling waarbij de werking van de vereniging wordt voorgesteld.

Wie: Natuurpunt De Buizerd, Imkersbond " De Kasteelbie"

Waar: Ingelmunster, Bibliotheek Ingelmunster

Z Z

Kinderactiviteit met insecten en paddenstoelen

Onder begeleiding ontdekken de kinderen de wondere wereld van de paddenstoelen.

Waar: Moen, Sint-Pietersbrug

W W

Startactiviteit natuurfotografie werkgroep

Interesse in natuurfotografie?